Motlut

Just som jag korsade Stureplan medan snön slog som småspik mot ansiktet, fick jag en tanke i huvudet. ”Framåtlutad.”

På ett seminarium jag var på i höstas talade man om att möta målgruppen i en framåtlutad situation kontra att möta målgruppen i en bakåtlutad situation – och vilka budskap som lämpar sig i vilken situation. Det var en intressant tankegång, även om jag nu inte tror på att det är fullt så enkelt.

Men, det som slog mig idag var att jag själv är framåtlutad – hela tiden.

Jag var inne på Hedengrens bokhandel en sväng också, och nosade på bokreaborden. (Jorå, jag köpte en bok också, men mer om det senare.) Då slog det mig vilken oerhörd längtan jag har efter att få luta mig tillbaka, bara vara och inte vilja så förbannat mycket hela tiden. Koppla bort och koppla av.

Egentligen var det inget nytt, ingen direkt revolutionerande insikt… Men jag hade inte tänkt på det på just det sättet förut, och inte känt det så starkt heller.

Redan i januari tog 365 saker upp att göra en ansvarstavla. En anslagstavla, men specifikt utformad för att hjälpa en att ta ansvar för sitt liv, sina planer och sina prioriteringar. Jag tänkte då att jag skulle göra en, och använda enligt alla konstens regler med projektplaner och deadlines – men sen anfölls jag av den stora viljesvärmen jag har levt med en tid – en svärm av tusentals viljor och infall som jag inte riktigt vet hur jag ska prioritera bland.

Men det är det som behövs just nu. Prioritering och fokus – och lite tillbakalut, då och då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: