Klang och jubel – 25.000 besök passerat!

En sömnlös natt till den 18 april 2008, satte jag mig i soffan med El Maco och öppnade konto på WordPress.com. Jag hade redan bloggat på olika ställen och under olika namn sedan 2001, men ville ha ett mer seriöst bloggverktyg, efter det var helt uppenbart att bloggandet för mig inte var någon övergående fluga.

Sedan den natten har den här sidan haft 25.000 besökare. Jag tycker fortfarande att siffran är svindlande – även om jag antar att de riktigt stora bloggarna, Blondinbella å gänget har det antalet besök per dygn! Om det räcker…

Men för mig gäller kvalitet över kvantitet. Jag har tillräckligt mycket hybris för att på fullt allvar inbilla mig att folk – ni, eller rättare sagt DU! – kommer hit och läser för att ni tycker att det finns något att hämta här som är värt att lägga några minuter av er värdefulla tid då och då. Och att du kommer, och kommer tillbaka, gör mig gladare än du kan ana!

***

Hursomhelst. Idag firar Himmel & Ord jubileum, och det gör vi genom att ställa till med TÄVLING! Några gula badankor i valfri färg, som jag tidigare hotat med i tävlingssammanhang blir det inte, däremot ett litet pris som känns väldigt Himmel & Ord-mässigt.

Jag var in på Hedengrens Bokhandel (Sturegallerian, Stockholm) häromdagen och snubblade då över den här lilla boken:

Parlören är egentligen ett inlägg i kulturdebatten, en del av ett svar på regeringens nyligen avslutade (?) kulturutredning (bah – blotta ordet, kulturutredning…! *rys*), ett sätt att utöva lobbying för kulturfrågor helt enkelt. Men när jag bläddrade i den, var det som att glänta på en skattkista. Det kunde lika gärna ha stått Parlören – en ordbok för Himmel & Ord på omslaget, för nästan varje ord och vidhängande resonemang som jag bläddrade förbi kändes som saker jag skulle ha kunnat tänka – och skriva här i bloggen.

Det finns en praktiskt sinnad själ i mig också – trot eller ej – så jag lämnade Parlören där på Hedengrens, och gick hem för att leta upp den på nätet, till facilare pris… Därmed kan jag med gott samvete kosta på mig att inte bara köpa en åt mig, utan dessutom ett exemplar att lotta ut bland bloggens läsare, 25.000-besöksjubileet till ära.

Tävlingsvillkor:
”Vidga min värld, genom att öppna en dörr till din.”

Egentligen är det fel av mig att påstå att jag tänker lotta ut boken, sanningen är att jag i fullständigt godtycke och enväldighet tänker välja ut en vinnare. Jag kommer att välja den kommentar till detta jubileumsinlägg som leder mig till störst inspiration och glädje.

Det låter väl lagom högtravande och svårt, eller hur? *s* Nå, har ni läst här ett tag, så vet ni att jag inte är särskilt svår – jag är oerhört lätt att inspirera, jag behöver egentligen bara se något nytt, genomtänkt och/eller äkta – så är saken klar. Och det kan handla om precis vad som helst – det är det som är det fina i kråksången.

”Allmänna intressen” är ofta en omskrivning för att inte ha några direkta intressen alls, men för mig betyder det att jag tycker att världen i största allmänhet är rätt spännande – ur alla tänkbara perspektiv. Så ge mig en bit av DITT perspektiv!

Jag välkomnar särskilt vanligtvis tysta läsare, utan att för den saken skull vilja stänga ute er som brukar kommentera. Mymlan gjorde för en tid sedan en läsarenkät för att lära känna sina läsare lite. Jag funderade lite på att göra något liknande, men det kändes inte riktigt som jag. När jag snubblade över Parlören kändes det så självklart att det är såhär jag vill göra.

Visa mig något du tycker om, kanske något som också säger något om varför du läser Himmel & Ord – en gemensam nämnare. Förklara ditt val, med egna, enkla ord – och ditt tävlingsbidrag är klart.

Ni har en vecka på er, från och med NU!

***

Nästa jubileum firas när vi når 25.000 kommentarer, så… nu får ni ligga i lite! *s*

Annonser

One Response to Klang och jubel – 25.000 besök passerat!

  1. mymlan skriver:

    Ska fundera på denna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: