Skitkul

En vän skrev i ett mejl häromdagen: ”Man förstår av det du skriver att allt inte varit skitkul på sistone.” Jag svarade, med vederbörlig portion galghumor: ”Skitkul är inte ordet, sa Bull”.

Och så kunde jag le åt eländet en stund den kvällen, åtminstone.

Men faktum kvarstår. Det är inte mycket som är skitkul just nu. Jag tror att det märks rätt tydligt – eller rättare sagt, jag inser att det märks rätt tydligt. Jag tog bort den depressiva smörjan jag skrev igår, men ser i statistiken att jag fått en hel del trafik på det ändå.

Det finns ingenting i det som inte är sant, eller som jag inte kan stå för – men jag tycker inte om att framstå som… svag. Jag blir generad och skäms över mig själv, att jag inte som ”normala människor” lyckas upprätthålla en glättad och högblank fasad.

Det bor inte särskilt många skelett i min garderob, ett par stycken – och inget av dem värre än att jag skulle kunna släppa dem på grönbete så småningom. Ett av dem är detta: Jag är ingen depressiv person – men jag är nog lite skörare än de flesta. Varför det är så vet jag inte riktigt, det är väl bland annat det jag går hos Kloka Människan för att ta reda på.

Det är – som så mycket annat med mig – inte vidare praktiskt. Men det är inte enbart av ondo heller – har jag intalat mig. Jag kanske behöver varsammare hand, men å andra sidan är jag ganska bra på att närma mig andra på samma sätt – varsamt, ärligt och med uppriktig omtanke. Jag har tänkt att det skulle generera lite pluspoäng någonstans, så att jag fick lite cred, fast att jag är opraktisk ibland. Men jag börjar förstå att i en hårdhudad värld är min omtanke bortkastad, och ingen bryr sig om den.

Kvar står jag, skör och opraktisk som en Mingservis i Falu Koppargruva, och drömmer om en värld där jag får vara skör och opraktisk, och ändå ha en självklar plats. En värld där man bedöms utifrån sina bästa sidor, istället för att jämföras med en stel mall där bara ett fåtal egentligen får plats att vara sig själva. Om någon.

Så. Utan att gå in på detaljer kan jag konstatera att allt är definitivt inte skitkul just nu. Jag tycker fortfarande att det är roligt att skriva blogg, men jag ska försöka att bespara er gnäll som det jag skrev igår. Jag vet att det här är min blogg och jag får skriva vad jag vill, men behovet att skriva sådant uttrycker egentligen något annat, och jag ska försöka att finna andra kanaler, andra axlar att väta med de tårarna.

Men det är lika bra att ni vet, för ni märker ju säkert ändå.

Annonser

2 Responses to Skitkul

 1. ylva skriver:

  jag vill också få vara opraktisk och skör… och om det är till någon tröst så råkar jag veta att både jag och flera andra både uppskattar och bryr oss om omtanke. den är inte alls bortkastad. och svag vet jag ju att du inte är. egentligen. hoppas i allafall att det blir roligare snart, för din skull :).

  ang. inramning så tycker jag absolut att du ska satsa på en enkel, rak och billig ram från ikea eller något, som Ribba. det ger fotona mycket mer än bara glas och klämmor :). tycker att det är bra att du har bestämt dig för att göra det iallafall ;).

  kram kram,

 2. DH skriver:

  Din omtanke och din ärlighet är finfina grejer. Skäms aldrig över om andra inte förstår att uppskatta den som de borde. Att vara opraktisk är ofta bara ett tecken på att man är en tusenfoting som ska klämma in sina fötter i bara två skor, för nån har sagt att det är normen.

  När saker inte känns skitkul så får man vara ungefär hur ”gnällig” man vill (men jag tycker du är lite för nyanserad för att vara i närheten av det ;-)). Men jag vet vad du menar…ibland känns forumet inte rätt, även om åsikterna är det.

  Hoppas det snart blir ljusare, på alla plan!

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: