Fåfängans marknadspriser

Idag kände jag behov av att muntra upp min fåfänga en smula. Jag var ju hos en manikyrist i höstas, dyrt som satan var det och sönder mig klippte hon så jag låg vaken med nagelbandsinflammation nästan en vecka efteråt. Aldrig mer.

Däremot pratade hon lyriskt om något som hette Scratch Nail-food, som hon själv inte hade i sin butik, men som säljs inne i stan. Eftersom mina händer och nagelband nu såg nästan lika illa ut som när jag gick till manikyristen, tänkte jag att jag skulle testa.

Snacka om att man känner sig som en total sucker när man på fullt allvar ställer sig och betalar 180 surt förvärvade riksdaler för en yttepyttig flaska med livselixir för naglar med dödslängtan. 10 ml. Den förhärdade försäljerskan i butiken svor på att den skulle vara minst 4-6 månader – men sen höll jag på att spilla ut de dyrbara dropparna på skrivbordet på jobbet…

Sen bokade jag tid för ögonbrynsplockning också. Där möttes jag av ännu en förhärdad försäljerska, som försökte lura på mig ett magiskt lyster-serum för facila 320 kronor, men där lyckades jag stå på mig. Hon lyckades bara lura på mig en ask ögonbrynsfärg för 160 kronor.

Därifrån gick jag stärkt i själen och med ögonen inramade av ömma men nyplockade ögonbryn. Jag gjorde en speedrepa på KappAhl (vårjackor och kepsar till barnen, kjol (!!) och blus åt mor) och BR (påskpresanger till gossarna – en liten flygplats åt X och nån slags transformer-robot/bil åt E).

En vansinnesfärd till bussresa (var den mannen hade hittat sitt yrkesförarkörkort vet jag inte, men säkert inte på något avancerat ställe som ett Corn Flakes paket. Jag tror bussresor i Himalaya har större komfort än min resa genom norra förorterna idag) senare och jag var hemma – med de shoppingtrötta armarna släpande längs trottoaren efter mig.

Shopping är nog inte min grej, trots allt.

Annonser

2 Responses to Fåfängans marknadspriser

 1. Mimmi skriver:

  Webbshopperi är mycket mer avslappnande! 😉

 2. mammamalin skriver:

  …själv går jag igång helt på det här och får hjärtklappning av förtjusning! Önskar att jag hade varit den som fått shoppa loss så totalt på så många olika grejer!!!
  Men syfestivalen var inte fy skam heller. Jag struntade i alla de där 20 prickiga CS, så en del av ångesten försvann.

  Den där oljan räcker inte i 4-6 månader… Byt ut månader mot ÅR, så är du närmare sanningen! 🙂 Och den är verkligen bra. Du kommer nog att gilla den.

  Jag letar fortfarande påskpresenter till barnen. R och jag har bestämt vad de ska få. Det är saker de har önskat sig läääänge, men jag hittar dem inte någonstans… Så är det alltid när det är något speciellt man vill ha, men skam den som ger sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: