Ego

Min kaffeoas vid Stureplan är ju nedlagd, och Telias kontrakterade byggjobbare har just börjat göra om hela bottenplanet på fastigheten till förmodligen überflådig entré till huvudkontorets hot shots.

Jag kan inte låta bli att tycka att det känns lite 80-tal. Att lägga ner en oas av liv och rörelse, en central mötesplats i storstadsdjungeln, till förmån för en penisförl… förlåt personalingång för kostymskiftets högre klasser.

Hursomhelst. Istället sitter jag på Café 60 vid Sveavägen – nummer 60 månne? Jag vet faktiskt inte, men det verkar ju logiskt. Mitt emot Adolf Fredriks kyrka ligger det i alla fall, och HADE kunnat bli stamlokus framöver, om inte jobbet bestämt sig för att flytta till knivsöder istället. Men idag är jag här, sitter vid förstret och tittar på trafik, förbistressande människor och njuter av caféljuden bakom mig. Klirr från kassan, pssssshhhhhhh från espressomaskinen och dunk-dunk när sumpen slås ur filterhållaren – som säkert har något flådigare namn som jag inte känner till.

Idag är egodag, en dag bara för mig. När tog du en ego dag senast? Förra våren var jag duktig och tog en ego dag varannan månad, i enlighet med mitt nyårslöfte inför 2008. Efter sommarsemestern glömdes det bort, och det märks faktiskt. När jag satt på bussen mot Hagaparken tidigare kunde jag rent fysiskt känna hur något lämnade kroppen, något som länge suttit där inne och tyngt, utan att höra hemma här.

Har du sett Den Gröna Milen? När John Coffey drar ondska ur andras kroppar och blåser ut den igen? Ungefär så kändes det. Fast från axlarna, inte från munnen, som han gör i filmen. Miljontals surrande små parasiter som myllrade ur mig och ut i luften, bort i tomma intet. De lämnade mina muskler rena och fria efter så lång ockupation att jag inte ens var medveten om att de fanns där.

Egodagar är bra. De behövs. När hade du en egodag sist?

Annonser

2 Responses to Ego

 1. BaraJag skriver:

  Jag har ju haft skämmigt många i jämnförelse med vänner med barn. Nu blir det ju lite annorlunda, en hundvalp är ju inte männsika men kräver uppmärksamhet på alla plan 24/7. Det blir ingen vilosemester det här *haha*.

  Café 60 btw har jättegoda räksmörgåsar. Eftersom det ligger där det ligger så har jag varit där en del. Mest take away iofs men jag gillar miljön.

  Knivsöder för långt bort *snyft*. När sker flytten?

 2. Jenny skriver:

  Inte före hösten iaf – ska jag vara ärlig tror jag inte det blir före årsskiftet. Det är luuugnt. Vi hinner luncha massvis med gånger innan dess! :o)

  Klart lill-huttan ;o) är en liten bebis, vare sig hon nu är människa eller valp. Förstår att du har att göra nu. Sover F fortfarande i hundkorgen om nätterna…?

  F-n – jag har ju inte plurkat på evigheter, jag har ju ingen koll på nåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: