Sömn är bara för veklingar

När jag pluggade på högskolan hade jag en kompis som brukade säga att sova var hennes största hobby. Jag skrattade förstås, för att det var ganska skojigt sagt, men egentligen kunde jag aldrig relatera till det där. Vadå sova? Hur kul är det?

Och här sitter jag – mitt i natten, trött som ett troll, men sova…? Näeh, det måste väl finnas nåt roligare att hitta på, eller? Och så är det ju då det att jag mycket sällan har tråkigt. Jag kan ha tråkigt i sällskap med människor som a) inte kan hålla truten så jag kan höra mig själv tänka och/eller b) vill att jag ska göra saker som jag inte vill göra (just då).

Men i mitt eget sällskap har jag aldrig tråkigt. Kommer jag inte på något annat att roa mig med kan jag alltid fundera på valfritt världsfenomen och komma på någon snillrik teori om alltings sammanhang. Vem tusan behöver underhållning – man har väl en hjärna? skulle kunna bli mitt motto.

Ikväll pärlade jag. Just nu är det roligt just för att det går fullständigt åt pepparn – rent tekniskt. Något jag faktiskt blir uttråkad av är saker jag redan kan och gör på rutin. Saker jag INTE kan, och därmed måste fnurla och frustrerat harmas över för att försöka bemästra ändå – det är grejer det.

Flavour of the month heter smyckestillverkning, och dagens övningar inbegrep örhängesproduktion – tänkte göra nästa grej i setet jag började på i påskas (och faktiskt hade på mig nästan hela förra veckan, och än har ingenting gått sönder!). Det blev örhängen, och matchar gör de – men nåde den som tittar noga på dem, de ser hemska ut på nära håll. Det ska tusan ge sig på hårda hattpinnar när man en gång vant sig vid mjuka, den saken är klar…!

Så här ser förresten halsbandet och armbandet ut. Armbandet älskar jag djupt och innerligt, men halsbandet… mja. Nästa projekt blir en variant på temat, för det här är jag inte så förtjust i. Designen ja, men modellen… nej. Tänker mig långt öppet knythalsband – vi får väl se hur det går. Men ikväll har alltså setet kompletterats med ett par örhängen. Det tar sig, som mordbrännarn sa.

Köpte fyra strängar av de ljuvliga sötvattenspärlorna (ja, de kommer alla från samma mixade strängar), men de börjar redan ta slut… Har mejlat säljaren ikväll för att fråga om hon har fler.

Nästan 01. Måndag imorron. Jamen åkejrå, jag får väl gå och sova en stund då!

Annonser

2 Responses to Sömn är bara för veklingar

  1. Anna-Carin skriver:

    Underbart snyggt!

  2. Sofia (skberg74) skriver:

    Superfint smyckesset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: