En ursäkt att besöka Myrorna…?

Att jag gillar second-hand-butiker är ingen hemlighet. Inte för att köpa kläder gubevars, där går min gräns – så får retro vara hur trendigt det vill. Men för att titta på SAKER. Gamla ting, hantverk och detaljer…

Nu när smyckestillverkningsintresset vaknat igen, inser strukturfreaket i mig att jag behöver någonstans att förvara mina smycken. Var in på en fashionabel men icke-exklusiv juvelerarbutik häromdagen och såg ett trevligt smyckesskrin med fack och lådor och mojänger. 995:-. UTAN innehåll! Förstår folk hur mycket pärlor jag får för den slanten? Det går med andra ord fetbort.

På Sveavägen fanns förr en Kina-butik, med allt möjligt småkrafs av östasiatiskt snitt. Där inne hade jag säkert kunnat hitta något i en stil som tilltalar mig – men där ligger istället någon trendig frilufsar-utrustningsbutik (långt från allt vad friluftsvallfarter heter). Min ömma moder har en som skulle ha kunnat komma från en sådan butik – med ornamenterade luckor och lådor och lönnfack – fast den är mer till för äkta smycken som inte skrymmer så mycket som hemkört. Det är helt klart att jag behöver rejälare doningar än så…

Myrorna, alltså. Emmaus, möjligen… Auktionsverket borde jag väl besöka, har jag hört. Men mer då? Var kan man hitta rejäla doningar till smyckesskrin, med luckor, lådor och lönnfack – utan att bli ruinerad på kuppen? Jag lägger ju faktiskt hellre mina pengar på det som ska vara I skrinet.

4 Responses to En ursäkt att besöka Myrorna…?

 1. Spenatmamman skriver:

  Det finns ju en del asiatiska affärer kring Drottninggatan/Olof Palmes gata. En på Drottninggatan precis innan Centralbadet om du kommer från centralen. Sen är det ett par st på Olof P:s gata och tvärgatan där vad den nu heter. Någon säljer prylar har jag för mig.

 2. Åsa skriver:

  Sådär ja, nu har jag läst in mig lite på din blogg så jag kan hänga med i samtalet nästa gång. ;))

 3. BaraJag skriver:

  Men du, såg en blogg någonstans med ett scrappat smyckeskrin. Det var inte alls dumt! Sammansatt av stora och små tändstiksaskar. Riktigt snajdigt gjort faktiskt. (Även om jag kanske skulle använt andra papper och decos). Om jag kommer på var jag såg det ska jag skicka länken.

 4. Jenny skriver:

  Fast – pärlade smycken är rätt skrymmande (särskilt när man gillar stora blaffiga snäckskalspärlor, som jag gör…!), så jag kom på igår vad jag ska leta efter: Du vet ett gammaldags syskrin, modell utdrag (som en verktygslåda, fast på andra hållet). DET skulle vara da shit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: