Nyfikenhet

Jag är stressad och sen till jobbet, halvspringer ur tunnelbanevagnen. Jag vill inte göra om misstaget jag gjorde på Östra, där jag spillde ner halva kappan med kaffe från pappersmuggen i min hand medan jag rotade efter SL-kortet i handväskan, så jag styr stegen direkt mot närmsta papperskorg för att avpollettera den.

Det är då jag får syn på den. Ovanpå papperskorgen, som om någon velat slänga den, men inte riktigt velat skiljas från den, utan lagt den ovanpå istället. En 240-minuters VHS-kassett.

Min hand släpper kaffemuggen i papperskorgen och benen skyndar vidare, jag är ju så sen och jag har ju så bråttom. Men tankarna dröjer kvar vid kasetten och nyfikenheten väller fram. Var kommer den ifrån? Vem har lagt den där? Vad finns på den? Hur har den hamnat på en papperskorg vid T-Centralen?

Berättaren i mig vaknar till liv. Tusen sagor kan utgå från ett oväntat ting, på en oväntad plats. Som en VHS-kassett på en papperskorg i tunnelbanan.

Annonser

2 Responses to Nyfikenhet

  1. mammamalin skriver:

    Wow, vad spännande!
    …och här sitter jag hemma i kvällsmörkret och önskar att du hade plockat med dig den där VHS:en. Nyfikenheten är enorm!

  2. Jenny skriver:

    Jo… fast å andra sidan, om jag hade gjort det så hade det garanterat visat sig vara nån slags exhibitionistisk hemma-porr eller nåt annat osmakligt. Nu har vi fantasin kvar, orörd och gränslös – både du och jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: