Livspussel

Storkillen började på dagis höstterminen 2005, 14 glada månader gammal. Med bävan åkte jag till jobbet utan honom, och bar med mig mobiltelefonen hela tiden – ifall dagis skulle ringa.

Våren 2009 är jag en luttrad småbarnsmamma med fler VAB-dagar i minne än jag orkar tänka på. Att få jobba innebär att kunna sitta ostörd, dricka en kopp varmt kaffe och tala om vuxna samtalsämnen* en hel dag. Mobiltelefonen tar jag INTE med mig när jag går på möten – ifall dagis skulle ringa.

Och så känner jag mig givetvis som en riktigt, riktigt dålig mamma som erkänner detta.

Det där med att småbarnsföräldrar bara kan prata om välling, blöjor och trotsåldrar har jag aldrig förstått. Sånt har man väl nog av hemma?

***

Dagens djupa suck: Dagis påstår att det nu är lillkillens tur att börja bli prickig.

De har förvisso skickat hem honom med prickar förr (förra vintern försökte de skicka hem honom med vattkoppor två gånger på tre veckor. Första gången gick vi på det), men med tanke på att storebrorsan fick sina koppor för jämnt 2 veckor sedan, så är det väl inte helt omöjligt att det är nu det är ”på riktigt”, så att säga.

Annonser

4 Responses to Livspussel

 1. Linda skriver:

  Hej! Hur ser det ut nu framåt kvällen? Kommer t ex du att vara hemma med honom t ex på torsdag, möjligen?

 2. Jenny skriver:

  Han har inte så himla många prickar än så länge, men nog ser de ut som koppor alltid. Och jag kommer nog att vara hemma – du vet ju hur lång tid det tar att ta sig till stan härifrån, så jag kommer nog att försöka jobba hemifrån på förmiddagarna, och så får A jobba eftermiddag/kväll. Ingen av oss ”har tid” att VAB-a mer just nu, det har varit FÖR mycket…! Men jag är troligen hemma då. Vill du komma och infektera ner dina barn? Jag har redan bjudit hit en arbetskamrat i helgen i samma syfte – fast jag tvivlar på att hon gör slag i saken…! *s*

 3. Jenny skriver:

  Det där var EXTREMT svamligt skrivet – förlåt, jag är trött i huvudet och kan inte skriva ordentligt!

 4. Lilla O skriver:

  Pussla, pussla, pussla! Tar inte heller med mig mobilen längre…

  Hoppas verkligen att våra klarar sig från vattkoppor. Har redan vabat så mycket i vår att det är pinsamt. Och då har maken ändå tagit mer än hälften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: