Statusrapport om tillbakalut, nattsudd och skitstövlar

Mäh. Operation Tillbakalut går åt pepparn. Jag är inget bra på att inte VILJA en massa hela tiden; sträva, hitta vägar, tänka ut strategier. Jag betraktar de där människorna på bussen, som sitter där så avkopplat med en bok och inte verkar sträva någonstans alls. Här och nu. Och jag avundas dem.

Om du hör till de människor som kan leva fullt ut i nuet, var rädd om den förmågan och vårda den ömt. Jag vet själv inte riktigt om jag haft förmågan och förlorat den någonstans längs vägen, eller om jag helt enkelt är av en sort som inte kan lutas bakåt, ens med våld, och förmås att släppa frustrationen över stagnation, stelhet och stillastående.

Men en sak vet jag: förmågan att luta sig tillbaka är något gravt underskattad.

***

För övrigt nattsuddar jag på tok för mycket, utan att egentligen få så mycket gjort. En klassiker. Just nu försöker jag bildbehandla och tänka ut ord till bilderna på samma gång. En smal sak för en bildseende ordoman, kan man tycka. Fast demonkräket till Inre Kritiker har inte legat på latsidan på sistone direkt, han är stark och vältränad och stor i truten. ”Äsch, den här går väl inte att använda till nåt”, och ”Såg jag verkligen inte alla de här fågelskitarna när jag knäppte bilden” tjatar han. Skitstövel. Hur får man en skitstövel att hålla tyst en kvart? Alla tips emottages tacksamt.

Men imorgon är det måndag, och jag tänkte hinna sova en halv stund innan dess.

Annonser

One Response to Statusrapport om tillbakalut, nattsudd och skitstövlar

  1. Per Stromsjo skriver:

    ”Livet är en strid. Striden är en kamp. Kampen är en häst. Hästen är en dragare. Dragaren är ett stadsbud. Stadsbudet är en knöl. Knölen är en potatis. Alltså är livet en potatis.”

    Själv föredrar jag ris men OK…

    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: