Sagan om det oundvikliga: Trollen invaderar Facebook

Det här tycker jag är viktigt, läs det om du är med på Facebook och någon grupp där. Jag har redan tidigare idag flaggat för vad som egentligen har hänt för några av mina FB-vänner som fick panik i eftermiddags, genom att länka till den här tråden på Flashback (man behöver bara läsa en liten bit av första inlägget för att fatta vad det handlar om), men jag vill visa det här också.

Niclas inlägg är både klokt och sansat, och ger ett tänkvärt perspektiv i ett läge där första reflexen är att gå ur gruppen fort som fan och aldrig gå nära en uppkopplad dator igen.

Min dag har till stor del handlat om sociala medier och hur man använder dessa yrkes- och marknadsmässigt, och jag häpnade lite över den skepsis och avvaktan som präglade samtalet kring mitt bord vid lunchseminariet om att bygga ett engagerande varumärke genom sociala medier.

Jag insåg att övergången från traditionella medier till nya sociala, är mer av ett reellt paradigmskifte än jag tidigare riktigt funderat på. Många lever kvar i den budskapsfokuserade synen på kommunikation (som jag skrivit mer om här), och kan inte riktigt relatera till vad dialog/konversation innebär i praktiken. Vilket förstås gör deras skepsis förståelig – för mig är det just öppningen mot dialog som utgör storheten och fascinationen med den sociala webben.

Budskapet är dött, länge leve dialogen!

Hursomhelst – det kommer ett längre inlägg om seminariet och mina funderingar kring/efter det, men just för att jag själv går med huvudet djupt insnöat i funderingar på den sociala webben och dess möjligheter och fallgropar idag, ville jag flagga för troll-invasionen på Facebook.

Annonser

One Response to Sagan om det oundvikliga: Trollen invaderar Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: