Don’t spread yourself too thin!

Det är lite tyst härifrån, jag medger det. Från djupsinniga funderingar på hur jag skulle organisera alla mina högar och travar av inlägg, till denna återkommande tystnad – vad har hänt?

Inte så mycket som man skulle kunna tro faktiskt.

Jag började fundera på vad jag egentligen vill fylla bloggen med, vilken slags blogg jag vill att det här ska vara. Och kom fram till att jag vill skriva en blogg om livet, sett från mitt huvud. En personlig blogg, men utan vardagsdravlet om vad jag åt till frukost, vad jag har på mig (och var jag köpt kläderna) eller vem jag håller på i Robinson.

Dagens rätt och dagens fel och dagens outfit och dagens ord och dagens whatever – det kan andra bloggare ägna sig åt. Jag har tröttnat lite på att ödsla tid på inlägg jag ändå inte blir nöjd med. (Det kan komma ”fulblogg”-inlägg framöver också, jag är ju inte mer än människa – men jag tror att det slentrianmässiga ivägslängandet av ord bara för att ”Bloggen Skall Uppdateras, it’s a dirty work but someone’s got to do it”…

Nej. Det finns sätt att skriva korta vardagsbetraktelser så att de får något slags… verbalt mervärde. Den sortens fulbloggande kan jag tänka mig att ägna mig åt. Ibland.

I min statistik ser jag att människor så gott som dagligen googlar sig in hit – på just de ämnen jag vill att folk ska läsa här. Psykologi, gruppdynamik (även om jag tyvärr inte har skrivit något seriöst om det – än), självkänsla, drivkrafter, vippdockor och

INFP är också ett vanligt sökord. Dessutom testade jag själv att googla INFP på svenska häromdagen, då kommer mitt långa inlägg om min Myers-Briggsprofil upp på första träffsidan. Det är inte så illa pinkat av en pyttebloggare i den stora webbvärlden, som ALDRIG pingar (för att jag inte vet hur jag lägger in autoping, och jag glömmer bort att göra det manuellt, helt enkelt!), och inte vet särskilt mycket om sökmotoroptimering.

Det är sånt jag vill att Himmel & Ord ska förknippas med. Fluffiga saker som syndomtyck, jante och andra vilt bildligt beskrivna livs- och tillvarobeskrivningar som jag ägnat mig åt här.

Just nu kretsar mina tankar mycket kring linjärt kontra icke-linjärt. Inte inom matematiken – någon slags insikt om mina begränsningar har jag faktiskt – utan inom mänskliga perspektiv och sätt att uppfattaverkligheten”. Jag har som sagt varit inne på de banorna förut, och nu rör jag mig där igen.

Kanske blir det temat för nästa fluffiga inlägg här. Kanske blir det något helt annat. Fluffigt lär det bli i alla fall.

Stay tuned!

Annonser

4 Responses to Don’t spread yourself too thin!

 1. Emma skriver:

  Det spelar ingen roll vad du låter din blogg handla om för jag älskar den ändå. Vad du än skriver om, så gör du det med stort engagemang och det fångar i alla fall mitt intresse.

  Kram Emma

 2. ylva skriver:

  jag håller självklart med emma ;). och så stayar jag tuned såklart. fluffighet är bra. jag gillar ju andra sorters vardagsinlägg, fast kanske inte just de som mest är till för att fylla på bloggen med något. fast betyder det att vi inte får någon redogörelse av hur kalasandet gick 😮 ?!

  jag har… skolkat… en hel del från datorn den senaste tiden, men såg just några mycket fina ord på ett av inläggen ;). det är ju det som är en av de bästa sakerna med barn, att de känner så intensivt. jag tycker att det är fascinerande. och jag har börjat förstå att det är rätt vanligt att man lär sig simma med huvudet under vatten. själv var jag verkligen tvungen att vänja mig *lol*. tyckte nog att det var rätt hemskt ;).

  kram kram,

 3. fruc skriver:

  >>> Jag började fundera på vad jag egentligen vill fylla bloggen med, vilken slags blogg jag vill att det här ska vara. Och kom fram till att jag vill skriva en blogg om livet, sett från mitt huvud.

  Men då har du ju lyckats bra, för det är precis så jag ser din blogg juh!

 4. […] var egentligen detta jag ville komma fram till, häromdagen när jag skrev om “don’t spread yourself too thin“. (Varför har svenskan ingen lika målande formulering för detta?) Att jag kommit dithän […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: