Mitt nya projekt: Erfagruppen Sociala Medier

Att blogga är bra. Att blogga om sånt man kan och våga sticka ut hakan då och då, är tydligen ännu bättre. Någon dag före midsommar fick jag ett mejl på min Himmel & Ord-adress, från en tjej på Informationsföreningen som ville prata om en erfagrupp om sociala medier.

Nu har vi pratat. Och bestämt. Det blir en grupp – eller, på sätt och vis blir det två. Den första, ”Våga sociala medier” har Informationsföreningen redan startat, och där kommer jag att vara med som mentor. Ha! Jag vet inte om jag känner mig kunnig nog att kalla mig mentor, måste jag erkänna… Jag hoppas att jag får en snäll adept, gärna någon som aldrig hört talas om vare sig Twitter eller Facebook…! Nåja, den gruppen ÄR för de verkliga nybörjarna, en introduktion helt enkelt.

Men – sen kommer det riktigt roliga. I oktober startar också en ”vanlig” erfagrupp, för diskussioner och erfarenhetsutbyten kring hur man arbetar med sociala medier. Med yours truely vid ratten!

Nåja. Nu handlar rattandet inte så mycket om att vara expert i sig, utan om att vara engagerad, leda/driva diskussioner och kunna hitta bra föreläsare.

Tanken med erfagrupperna är att det är diskussionen mellan yrkesverksamma som är huvudsaken, inte att man plockar in en expert som talar om hur man gör. Däremot är jag den förste att tro på vikten av nya vinklar och perspektiv, och det tror jag att ”expertföreläsare” många gånger kan bidra med, både i föredragsform, och genom att delta i diskussionen efteråt.

Några uppslag har jag givetvis, men om någon har tips på bra folk som vill inleda diskussionskvällen med ett kort föredrag att ta avstamp från (free of charge, men det är fritt fram att dela ut visitkort…!) så tipsa mig gärna. Jag tror att många bra idéer och kontakter kan födas ur gruppen och diskussionerna där, men det är ju aldrig fel att ha några backup-idéer i bakfickan!

Annonser

4 Responses to Mitt nya projekt: Erfagruppen Sociala Medier

 1. Ellinor skriver:

  Det låter ju verkligen som klippt och skuret för dig! grattis eller bra jobbat eller vad som nu blir mest rätt! 😀

 2. Jenny skriver:

  Haha – jag vet inte vad som blir mest rätt, faktiskt… Jag har inte gjort något annat för att få det här förtroendet än att skriva blogg, och inte ens särskilt medhårs mot Informationsföreningen, om man ska vara brutalt ärlig…

  Men som sagt – jag blev hittad, och tydligen uppskattad nog att bli tillfrågad! Så tackar! Det ska verkligen bli jätteroligt, och ja – det är nog ett uppdrag som klippt och skuret för mig, det kokar och puttrar i bakhuvudet av idéer redan…!

 3. Niclas skriver:

  Jag tittade på det där nyhetsbrevet när jag fick det men det gled utom (nedanför) synfältet i mejlen innan jag reagerade. Tänkte nog ”men inte ska väl jag”. Men, inspirerad av ditt inlägg här mejlade jag också och anmälde mig som mentor. Får se om de vill ha någon som befinner sig långt nere i Skåne, det stod faktiskt inte något om Stockholm i nyhetsbrevet, vad jag såg.

  Lycka till med förberedelserna inför den ”riktiga” gruppen. 😉

 4. Jenny skriver:

  Jag är säker på att de vill ha folk även i Skåne, och såvitt jag förstod saken fanns det underlag för ”riktiga” grupper både där och i Gbg-trakten, så – håll dig framme bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: