Industrisemestern nalkas…

…och Sveriges främsta samtalsämne är vare sig EM-fotboll eller den iranska revolutionen, utan semester. Hur många veckor (eller dagar) är det kvar, hur många veckors ledighet, ska ni åka till landet eller farmor i Dalarna? För den som tagit semester först i mitten av augusti och framåt, kan jag meddela att dessa dagar suger rätt rejält – och inte ens vetskapen att jag har min ledighet, mitt solande och badande, mina sena kvällspromenader längs turisttäta restaurangstråk och mitt frossande i antipasti och peche spada a la griglia kvar, när klanen Svensson återvänder från industrisemestern, känns som någon reell tröst.

För att påstå att industrisemester hör gångna tider till – det är väl att ta i. Besök vilkett kontorslandskap som helst i mitten av juli får du se. Där sitter tre avdankade stackare (däribland jag) och stånkar sig framåt genom pappershögarna, med svetten lackande och tankarna seglande i skärgården eller guppande på en luftmadress vid den lokala badbryggan.

Jaja, jag har valt själv. Men såhär års ångrar jag mig, varenda gång. Å andra sidan känns det rätt gött i augusti när kollegorna återvänder från lantställena, trädgårdsstolarna och båtbryggorna, brunbrända och utvilade – men ändå med en omisskännlig tomhet i blick. Antiklimax. Var det allt? Och nu då? Ett år till, måndag till fredag, nio till fem, genom höstrusk, vintermörker och vårstormar, innan nästa semester…? Var det inget mer.

Men då står jag, med väskorna packade, frånvarohanteraren aktiverad och jobbtelefonen stängd tills vidare – semesterillusionerna intakta och tillförsikten lysande ur blicken. Då är det min tur. Då.

Och det är bara sisådär en 7-8 veckor tills dess, faktiskt. Pilutta!

Annonser

2 Responses to Industrisemestern nalkas…

  1. Per Stromsjo skriver:

    …för att nu inte tala om oss som går i början av september! 😉

  2. Jenny skriver:

    Äh – fast du var ju ledig nyss juh! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: