The ox is slow, but the earth is patient.

Genom ett nytt bloggfynd – amerikanskt, jag undrar hur länge jag står ut att läsa den…? – får jag upplysningen att 2009 är Oxens år. Jag är född i oxens år. Och i Oxens tecken, och med månen, ascendenten och femtifjorton aspekter i Oxens hus eller vad sjutton det heter (jag är galen nog att ha satt mig in i tarot-systematiken, men astrologi rår jag inte på… Tyvärr, jag tror att jag skulle finna det spännande att sätta mig in i – är ju lite systematiknörd också) – för att inte tala om att mitt numerologiskt analyserade födelsedatum renderar siffran 5 – som givetvis är associerad till Oxen.

Tjurskallig, moi?

Det vill jag väl låta vara osagt, men faktum är att den här beskrivningen låter rätt bekant, på något vis:

De som föds i oxens år har mycket tålamod, pratar inte mycket men får andra människor att känna sig bättre. De kan dock verka vara lite underliga och trångsynta och kan bli arga ibland. De har ett häftigt humör och även om de oftast inte pratar mycket så är de väldigt vältaliga när de väl gör det. De är oftast lätta att umgås med men kan vara anmärkningsvärt envisa, och de avskyr att misslyckas eller när folk säger emot dem.

Det skulle väl vara det där med tålamodet, förstås. Och sen har jag väl lite svårt att svälja bilden av 1973 som en hord tjurskalligt tystlåtna retoriker kliver ut i världen som ett enda stort kollektiv av ”underliga och trångsynta” typer med häftigt humör och anmärkningsvärd envishet… Hur många miljoner 73:or är vi egentligen…?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: