Soffläge

Idag ligger jag på soffan så mycket jag kan. Det är trevligt med solsken, men jag sätter mig inte frivilligt i det. Jag är en helhjärtad skuggfigur och hängiven innesittare…! Morgonmotion i solsken är trevligt, tidigt nog att hinna före den riktiga värmen, men medelhavsfenomenet siesta under de varmaste timmarna på dagen är inte alls så dumt.

Igår var jag på fest – första vuxenfesten utan barn på 5 år! Det var fest hos Det Vackra Folket, höga klackar trippade i mjuka gräsmattan, champagnen flödade (fast jag körde bil och höll mig till flödande Ramlösa) och i princip alla var chefer eller högt uppsatta någonstans. För den klassberesta bonnjäntan från Löberöd var det lite som att falla ner i ett kaninhål och plötsligt befinna sig i en annan värld.

Men det var trevligt. Jag är ingen ohejdad konversatör vid större tillställningar (och här avbröts samtalen dessutom av ideliga tal och förkunnelser), men hade turen att hamna i sällskap med ett gäng uppsluppna herrar som bjöd på många skratt under kvällens gång. Främst handlade det om vem som skulle spöa skiten ur vem i hockeyspel samt vem som var en quisling och varför. Synnerligen underhållande.

Hustrun till en av dessa herrar satt mittemot mig, och visade sig för övrigt vara såväl foto- som scrapintresserad, så så förfärligt djupt var kanske inte kaninhålet ändå…!

Ikväll vankas grillkväll med grannarna vars son mer eller mindre varit barnvakt åt vår äldsting hela helgen – och vår åt deras. Två femåringar som verkligen hittat varann och leker timme ut och timme in utan att tröttna – härligt!

Annonser

One Response to Soffläge

  1. pärlbesatt skriver:

    Och här kanske det fanns en delförklaring till din frånvaro på andra håll? Har saknat dig där. Ville bara säga det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: