Rapport från Kelbys Photowalk Stockholm

Just nu ligger jag mer eller mindre utslagen i soffan, med datorn på magen. Fötterna värker (förvisso delvis på grund av myggjävlar vid Mörby station där jag fick tillbringa en halvtimmes väntan under hemvägen) efter en lång promenad, avbruten av allsköns knäböjande och diverse mer eller mindre akrobatiskt avancerade sätt att knöla ihop sin lekamen för att komma åt att ta Den Där Bilden.

Jag kan redan nu tillkännage vilken tävling jag vann: Lättaste packningen. Med en Eos 400D och en simpel 50mm-lins och ingenting mer, låg jag fullständigt i lä när de verkliga entustiasterna kom kånkande på ryggsäckar fullpackade med pryttlar, manicker, objektiv, filter, slavblixtar och reflexskärmar.Jag var djupt imponerad och visste inte vad hälften av prylarna hette – eller att sådana överhuvudtaget fanns. (Eller behövdes…)

Det är bara att inse: ”fotonörd” är en titel som måste förtjänas, och jag har en bra bit kvar…

Nåja, det var trevligt, och lärorikt på många sätt, och jag har väl konstaterat att det är något jag borde göra oftare. Just för att det finns en och annan RIKTIG fotonörd därute, att lära av. Sen är kanske inte storsällskap à 50 pers i taget är riktigt min melodi till vardags, men det var roligt att vara med – och det såg fantastigt roligt ut strax efter start, när alla femtio systemkameror, pekande än hit än dit, sakta rörde sig genom Östermalm…! Jag siktar givetvis på att haka på nästa gång det beger sig igen.

Och vid det laget kanske jag rent av också har hunnit skaffa mig lite ny utrustning att stajla med. Ett polfilter eller nåt? *s*

Annonser

9 Responses to Rapport från Kelbys Photowalk Stockholm

 1. BaraJag skriver:

  Ser på bilden att du var nära mig, hade jag vetat det hade du kunnat komma på en stärkande fika innan promenaden. Hojta till nästa gång mänscha 😉

 2. mammamalin skriver:

  Jag låg inte långt efter dig, Jenny. Har ju bara ett objektiv mer än dig, så min utrustning är inte gigantisk heller. Är det något jag har lärt mig, så är det att extra utrustning är kul och bilderna blir bättre med rätt objektiv, men det är omständigt att byta objektiv hela tiden. Man blir ju accepterad ändå, oavsett hur mycket grejer man släpar med sig. Amatör-fotografer är ofta väldigt glada, sociala och lätta människor. Hang-ups för att man inte har coola prylar bor nog mest inne hos en själv.

  Vi hade attans kul igår och jag är övertygad om att du har massor av fina bilder på minneskortet! Jag blir redan avis när jag ser din fina bild här, på fotografer in action. Fick inte en enda sådan bild. Jag tittar mig omkring, men ser sällan det mest uppenbara. Det som berättar den sanna historien om vad som hände. Bara en massa detaljbilder. Jag är nöjd med några, men de förtäljer inte att vi var på promenad med en massa andra lins-tokar. De är bara stilleben. Har bannat mig själv för det här misstaget flera gånger genom åren och nu har det alltså hänt igen. Trist. Får jag låna din bild till min blogg?

  Kram!

 3. Jenny skriver:

  Haha – ja, alltså missförstå mig rätt nu, jag menade inte att folk bara var pryltokiga, jag hade trevligt – men jag tappar bort mig i terminologin, och innan jag hunnit komma på vad folk pratar om, är de redan MILTALS före mig. Men visst – ska inte sticka under stol med att jag gick hem igår med ett gnagande begär efter mer prylar. Inte minst en iPhone, men det var ju dessutom en parentes!

  Bilden i blogginlägget tog jag för att lägga in i blogginlägget, så det var inte mer uppenbart än en sann bloggnörd som halvt författar bloggtexten redan medan händelsen pågår… DÄR är jag kanske en svårslagen nörd ändå? 😉

  Du får gärna låna bloggen, men OBS – jag har inte frågat någon av killarna om lov att publicera den. Tänkte att de flesta döljs/avidentifieras genom att ha en kamera framför ansiktet, men inte alla. Inte 100% lagligt, alltså…

  Fick du förresten inte en bild på ”linstoken” Adrian?

  Har ännu inte hunnit kika riktigt på vad jag har på kortet, men det finns en bild som jag är förtjust i motivet på – skuggor kastade från en kyrkgrind. Och så en massa trasiga båtbrädor, men dem plåtade ju du också!

  • mammamalin skriver:

   Ja, iPhone verkar hur cool som helst och alla iPhone-ägare jag pratar med säger att de är helnöjda! Ingen har klagomål. Ändå pratas det om hit och dit att det ska vara så mycket galet med den. Konstigt, för jag intervjuar nästan alla som har en iPhone och ingen har haft problem. Hoppas verkligen att Tele2 fattar beslutet att ta in den i sitt sortiment snart… *vill ha!!!*

   Ja, du är en svårslagen blogg-nörd, Jenny. 😉 Och en rätt berömd sådan! Jag blev mäkta imponerad när jag fick höra att Adrian hade varit inne här och läst!

   Men hur i all världen ser man de andra deltagarna på siten? Jag loggar in, men ser ingen grupp-info någonstans. Hur kunde han hitta dig och din blogglänk? Jag förstår inte… Hjälp!

   Jag tror inte att någon på bilden har något emot att du har den i bloggen. 🙂 De flesta fotografer är ju i vår situation, med bloggar och allt. Man har nog överseende med varandra, så länge det görs med respekt.
   Det var ju några som fotade mig när jag låg på golvet i kyrkan och fotade. Det måste ha sett helknasigt ut och jag är medveten om att någon bild där kanske hamnar på en blogg eller i annat sammanhang, men det är helt OK.

   Jo, ett par bilder på Adrian fick jag och några på dig också, men det skulle ju kunna ha varit vilken dag som helst. Det hade varit kul med en bild på flera fotografer samtidigt!

   Tack för att jag får låna din bild – kul med bevismaterial på vad man har haft för sig!

   • Jenny skriver:

    Snabblektion i sociala medier: Adrian och jag hittade varann via Twitter, för när jag reggat mig slängde jag ur mig en sk Tweet (ett max 140 tecken långt sökbart meddelande/mikroblogginlägg på twitter) och frågade efter andra och gjorde en egen sökning. Om det var han som hittade min tweet eller jag hans minns jag inte, men det hade ingenting med kelby-siten att göra. jag reggade in mig där idag och letade runt efter någon social funktion, men jag hittade ingen – tror inte att det finns. Däremot hittade jag Tommy på Facebook, så det är väl en start åtminstone!

    Jag skulle gärna vilja hitta fler av de andras bloggar – bloggnörd som jag är. Adrians finns här: http://www.graphfruit.com/.

  • Stefan skriver:

   Stefan med ljusa skjortan har inget emot publiceringen men givetvis vill jag ha pocent på försäljningen så jag räknar med att kunna beställa nästa, ej lanserade CanikoniPhone med extra allt 🙂

   Mvh
   //Stefan.som.på.något.underligt.slö.surfande.sätt.hittar.sig.själv.på.bild 🙂

 4. […] märkte i lördags hur rostig jag kände mig – det var roligt förstås, men det gick lite trögt. Jag har inte […]

 5. […] var 2009 ett bedrövligt fotoår, måste erkännas. Trots trevligt fotouppdrag, och alla möjligheter i världen. Vet inte om det är jag eller kameran, eller om vi båda börjar bli gamla och […]

 6. […] bli att ge mig på att plåta hela dagen med enbart 50mm-optik, som jag gjorde under förra årets Kelby-walk i Stockholm. Månget ögonbryn gick i taket den gången, kan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: