Sökord = digitala bananskal?

Det är lite synd att inte wordpress-statistikens förteckning av inkommande sökord kommer i länkform. Det är så ofta folk snubblar in hit på de mest intrikata sökord. Igår hamnade någon här på sökordet ”fumlig”. Var tusan hamnade den arme stackaren då?

(Jag vet faktiskt var – här. Vilket var trevligt eftersom jag själv hade glömt bort den där boken, men nu blev sugen på den igen. Mina försök till art-journaling går ”sådär” kan man lugnt konstatera, jag skulle behöva lite inspiration av det fumligare slaget…!)

Helst skulle man ju också vilja kunna följa sådana sökningar baklänges, vart ledde nästa sökord? Vad letade människan efter egentligen?

Så många frågor, så få svar. Det ska tusan vara en nyfiken själ i en värld med så många spännande dörrar överallt. Låsta dörrar med bara ett litet ynkligt nyckelhål att kika genom.

(Och ja, jag inser också att det i praktiken är en Herrans nåd att inte alla dörrar står på vid gavel hela tiden, för då skulle jag nog snart vara inlåst i ett madrasserat rum, iförd kofta med knäppning i ryggen. Men ändå…)

För övrigt har Michael Jackson legat i topp bland sökord folk hittar hit på. Vilket väl är lite synd, för vad de än letat efter – discografi, skandaler eller fandom – så finns den knappast här. (Och hur tålmodiga de arma sökarna varit som hittat hit den vägen vet jag inte – jag lyckas inte..!)

Annonser

2 Responses to Sökord = digitala bananskal?

  1. Mattias B skriver:

    Jag anar varför du har så många Michael Jackson-besökare. Vid bildsök på Google så finns bilden i ditt inlägg redan på fjärde sidan över bilder på Michael Jackson. Och när du ser sökorden i din lista så gör den ingen skillnad på om det är text- eller bildsökning i Google.

  2. Jenny skriver:

    Ahh – den varianten testade jag aldrig. Du är klok du! Tack för ledtråden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: