För feg för ett… foto?

Att jag snarast bör avtitulera mig som ”fotonörd” blev uppenbart i lördags – och jag gör det helt utan bitterhet, utan istället full av beundran för de som verkligen förtjänar titeln.

Adrian, slängde sig utan ett ögonblicks tvekan raklång både här och där, för att få rätt vinkel till bilden han ville ha. Berömvärt säger jag, som på sin höjd går ned på knä – av ren feghet. Hur skulle det se ut?? Vad ska folk säga?

Men så får jag inte bilder som den här heller.

Men en dag ska jag ha övervunnit både demoner och fakirmässiga bankkonton – då ska jag äga världens alla objektiv, ligga raklång på Sveavägen om det finns en bild att fånga – och titulera mig fotonörd med spets!

Annonser

6 Responses to För feg för ett… foto?

 1. AnnaB skriver:

  Oh shit, vilken snygg bild…! 🙂 Jag förstår vad du menar… jag är sååå feg med kameran. Och det även när det gäller att ta helt vanliga familjefoton på offentliga platser. *suck* Jag som annars tycker att jag har övervunnig många nojjor om vad andra ska tycka om mig. Jag klarar av att gå omkring i rätt fula kläder och jag har mössa på mig om det är kallt och så där… 😉 Men när det gäller kameran så känner jag mig så himla mycket som en ”wannabe”… det är där skon klämmer. Jag är rädd att någon annan ska tro att jag själv tycker att jag kan mer än jag kan. Usch så dumt!

 2. Jenny skriver:

  Precis – nu har väl jag särskilt svårt att slänga mig på golvet just i en kyrka, av helt andra skäl – men det där att bryta normen för hur ”man” ska bete sig, är rätt tufft.

  Nu tycker väl jag att systemkameran lite grand signalerar att man faktiskt vet vad man pysslar med (förbipasserarna ser ju inte bilderna – de kan gott få tro att jag fångar odödliga mästerverk!) – det var värre med det på kompaktkameratiden, då kände man sig verkligen som en ”turisto idioto”! *s*

 3. AnnaB skriver:

  Fast jag tycker det blir tvärt om – värre just pga systemkameran. För då har jag verkligen tagit mig vatten över huvudet OM jag inte vet vad jag håller på med… =) Galet, jag vet! Jag förutsätter förstås att alla omkring mig ÄR proffs på riktigt och därför inte tar systemkameran som tecken på att jag kan något om fotografering, utan att de istället direkt genomskådar mig. =)

 4. Börje Frylmark skriver:

  Jag brukar slänga mig hejvilt med min kamera i högsta hugg. Kastar mig in i buskage, rullar runt och skjuter åt alla håll, och de som bevittnar det betraktar mig närmast med andakt.

  Tills de ser att jag har en gammal Instamatic i näven. Då skrattar de rått.

  De kräken.

 5. Adrian skriver:

  Tack så mycket för lovorden, men jag är inte så säker på om jag förtjänat de. Jag ser upp mot de andra proffsfotograferna som fanns med; Magnus, Matthew, Stefan och resten av gänget som har så mycket mer erfarenhet än jag. Bilden var egentligen inte tänkt att läggas upp, då jag tog den i all hast och bara för att se vad Malin såg (som ligger på golvet i Kyrkan i min förra bild på Flickr).

  *host, host* bilden är tagen med kitobjektivet *host*
  *host* jag har bara läst på vid vilka bländartal den blir skarpast och presterar bäst *host*

  Du ska definitivt få beröm för att Du vågade plåta hela tiden med en fast glugg och använde fötterna för att zooma! Det är då man lär sig mest!

  Ser fram emot att få se fler av Dina bilder från i lördags!

  /Adrian

 6. Jenny skriver:

  *host, host* – Adrian, du blev just Dagens Hjälte! Kit-objektiv säger du? Kan man ta DEN bilden med kitobjektiv? Då är det hög tid att jag dammar av mitt igen, den saken är klar…!

  Det var inte förenat med särskilt mycket MOD att plåta med fasta gluggen faktiskt – jag ÄGER bara den och kit-objektivet, och det senare har jag haft en ganska styvmoderlig inställning till. Men jag ska som sagt ge det en chans till, nu när jag ser vad du gör med ditt!

  Däremot lånade jag Malins zoom – 18-200 eller nåt – och tänkte yes, äntligen lite tele! Men jag blev inte alls imponerad – fast optik har gjort mig lite bortskämd med diverse andra faktorer än just zoomomfång. Alltid är det nåt…! 😉

  Och du – oförtjänt beröm sysslar inte jag med, så ta åt dig bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: