Viktiga grejer

Har du någonsin önskat att du vore Blondinbella? Idag gör jag det, då kanske det skulle gå att få saker att hända…

För 1½ år sedan fanns en sminkbutik på Kungsgatan i Stockholm, vid namn Etos. Jag tror att Etos gick i konkurs, ja det var väl då någon gång, för 1½ år sen sisådär. Då var det rea, halva priset på allt – och jag shoppade loss på nagelprodukter. Bland annat en sån här:

Sally Hansen Insta-Dri Top Coat är ett överlack som gör att hur-många-lager-nagellack-som-helst torkar på ett litet kick – och det FUNKAR.

Jag gillar snygga naglar, mörka dramatiska färger (just nu är de mörkblå) som kräver minst två lager för att täcka ordentligt. Och så kör jag gärna ett lager glitter ovanpå det mörka, dramatiska för att snitsa till lite extra. Sedär – 3 lager bara där. Och så underlack, för att inte hela nageln ska bli missfärgad (typ blå, nurå) av nagellacket. Fyra lager. Normal torktid arton timmar, ungefär.

Sista faktorn att lägga till ekvationen är det ni vid det här laget säkert lärt er om mig – jag är INTE utrustad med tålamod i någon större omfattning. Arton, eller ens två, timmars torktid då man inte kan göra något med händerna utan att skrapa upp lacket och måsta börja från början… Nej. Det går fetbort.

Insta-dri-lacket är alltså min lifesavour i nagellackssammanhang, förutsättningen för att jag ska kunna pynta naglarna som jag vill – utan att få fingeravtryck, hår (en klassiker om man gick och lade sig när lacket bara var torrt på ytan – då satt ett snirkligt avtryck av hela j**la kalufsen i naglarna på morgonen. Inte snyggt) eller avskavda partier.

Men så var det ju det med att Etos gick i konkurs, det var därför jag kom att testa det jämrans lackeländet  – och nu går det inte att få tag på nagelelixiret. Jag har talat med ett företag i Skåne som innehar generalagentur för varumärket Sally Hansen i Sverige. Jag har talat med de två närmaste Maxi-butikerna, eftersom agenturen meddelat att de har bredaste sortimentet. Jag har givetvis rotat genom varenda sminkdisk i city flera gånger om. Men icke.

Nu står mitt hopp till att knyta ihop en trevlig flicka på Maxi Häggvik med en trevlig marknadsmänniska på företaget i Skåne, och försöka få dem att tråckla ihop logistiken så att flaskorna kommer till en Maxi nära mig.

Och då tänker jag… Om jag hade varit Blondinbella just nu, då hade jag kunnat skaka igång en rungande bloggbävning under parollen ”Ropen skalla: Insta-Dri åt alla”. Det är så typiskt – det är en riktigt bra grej, jag skulle vara beredd att betala bra för den… Och så går den inte att få tag på!

Jo – jag har varit beredd att beställa från USA också för snordyrt porto, men si då är det emot federala lagar att skicka brandfarliga vätskor internationellt, så då smög det sig också. Mäh. Som sagt – håll en tumme för vänskapliga förhandlingar mellan Höör och Häggvik….

Annonser

10 Responses to Viktiga grejer

 1. Har inte Lindex det där märket. De har i alla fall nagellacksborttagning odl därifrån.

  /Bea som använt nagellack exakt 1 gång de senaste 17 åren.

 2. Jenny skriver:

  Tack – märket finns alltså lite varstans, men inte just den produkten jag vill ha. Nåväl, jag ser ljus vid tunnelns slut just nu, det ska nog ordna sig till slut! 🙂

 3. BaraJag skriver:

  Vi kan be någon snäll själ som bor i USA att köpa med sig och avleverera vid besök i Sverige? Hade jag vetat det för två veckor sedan så hade jag kunnat fixa leverans då en väninna var i sitt fritidshus i Florida. Ja det är inte så glamour som det låter, de har bott i US i många år och behöll huset när de flyttade hem. Hyr ut det när de inte är där själva. Men, har du koll på om produkten finns i Spanien? Om en knapp vecka kommer min spanska kompis hit och bor hos oss, han tar lätt med sig det om jag ber honom – om det finns där dvs.

 4. mammamalin skriver:

  …och jag kan tipsa om något som jag tycker är ännu bättre (jag hade också Sally Hansen’s förut, men denna tycker jag slår Insta-dry): MAVADRY.
  Funkar även med 14 lager under. Jag skojar inte om antalet lager… Om det var något jag gjorde varje kväll innan jag fick barn, så var det att måla naglarna. Jag hade alltid perfekta naglar. Det kan man inte tro i dagsläget. HEHEHE! För några veckor sen målade jag naglarna för första gången på fem år…
  Hur som haver. Så här såg min procedur ut:
  Grundade alltid med ett baslack. Sen på med 1 lager färg och ett Mavadry. Ett lager färg till + Mavadry första kvällen. Varje kväll därefter la jag ett nytt lager färg och ett Mavadry. När en vecka hade gått tog jag bort allt och började från början. På det här viset ‘chippade’ aldrig lacket. Super! Detta betydde att jag i slutet av veckan hade en enorm massa lack, men det sabbade aldrig Mavadry:ens effekt.

  Se till att det verkligen är Mavadry bara. Mavala har även ett annat torklack (Minute Quick-finish), som inte alls är bra!

  Tips: Den finns i två storlekar. Köp stora flaskan!

 5. Jenny skriver:

  Men… Vad är det för bra med Mavadry om du ändå måste hålla på med det varje kväll? Jag håller mig till mitt märke, tror jag (om jag får tag på det, men det verkar ha löst sig nu – skåningar kan man alltid lita på…!) – för det blaskar jag på en gång för alla, och sen är det klart för en veckas tid åtminstone, ibland längre.

 6. mammamalin skriver:

  Det kanske Mavadry också skulle göra, men eftersom det var min dåtids pyssel så jag ville fixa med naglarna varje kväll. Pedant som jag är också, så jobbade jag i förebyggande syfte. Gav det inte en chans att visa sig på längre sikt.
  Det viktigaste för mig var att det torkade på nolltid, även med många lager under, och där tyckte jag att det var oslagbart. Trodde att det var det du ville ha också.

 7. HelenaK skriver:

  Hej, jag ska till USA i september, om jag hittar några flaskor av ditt nagellack så kan jag köpa åt dig. Vad säger du om det?

 8. Nabhendu Kothari skriver:

  I never would have thought how much information you could find out there
  about this! Thank you for making this simple to
  get the picture

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: