Himmel&Ord på 140 tecken

Jag såg egentligen det här redan i början av sommaren och tyckte att det var ett roligt projekt.

”Tweet me a brief and I will design a logotype for free”

För det första är ju idén så… BRA! Roligt upplägg, social webb när den är som bäst och ger uppmärksamhet och intresse för både designern Tomas Seo och hans ”kunder”. Alla vinner, och vi som står brevid och tittar på har roligt vi också.

För resultaten av Tomas kampanj poppa upp lite varstans – och framför allt filmerna om hur logotyperna kommer till. De är otroligt sevärda och inspirerande, även för oss som inte jobbar med design på någon hög nivå. Rekommenderas! Det här är en av mina personliga favoriter.

Sen fick jag också en dos inspiration av utmaningen i sig. ”Tweet me a brief”. En tweet är 140 tecken. Hur presenterar du dig själv, ditt varumärke, din webbplats eller ditt företag med 140 tecken? Och med vilken film- eller TV-karaktär som referens…?

Jag har grunnat lite på det, inte ägnat eoner av tid åt det, det måste jag erkänna, men jag har funderat lite. Till slut fick jag ihop den här tweeten:

Brief: A logo for personal blog/brand Himmel&Ord, which is about writings, thoughts and creativity. Inspiration: Bruce Almighty. #logotypse

Jag missade hela bild/form/foto-biten, det retar mig lite. Sabla brådsla att trycka på send. Men annars känns det rätt jag faktiskt. Är särskilt nöjd med referensen till Bruce Almighty: komplett galen, snäll (åtminstone innerst inne), men ibland blir det lite mycket. Ja – ungefär så!

Men du då? Hur skulle du sammanfatta dig själv, din blogg eller ditt ”varumärke” i någon mening, på 140 tecken? Kom igen, jag vill höra!

Annonser

6 Responses to Himmel&Ord på 140 tecken

 1. Hattifnatt skriver:

  Vad fräckt, hoppas du också får en specialdesignad logga! Riktigt kul idé och referensen till Bruce Almighty får mig att le brett! 🙂

 2. Jenny skriver:

  Din sammanfattning är: Gud? Hm. Lite… vag kanske? 😉

 3. NB skriver:

  Äh, kort men kärnfullt.
  Lämnar mycket åt läsaren att fundera över eller hur?

 4. Jenny skriver:

  Sant. Och det är väl också ett varumärke. (Hm – Guds varumärkesstrategi är ett intressant bloggämne. Det får vi ta efter semestern!)

 5. […] och mitt företag på 140 tecken augusti 11, 2009, 1:39 e m Sparat under: Manifest Såg denna utmaning hos Jenny, som visar mig detta fantastiska initiativ av Tomas Seo, väl värt att kolla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: