Skolstart?

Nänänä, inte än – jag har semester. Men faktum är att det sista som hände igår före ledigheten var att jag fick godkänt på ett gäng kurser och seminarier jag velat gå, och fick sätta mig och slänga ihop rekvisitioner i all hast. Kärt besvär, minsann.

Först och främst ska jag läsa interkulturell kommunikation. Det har ingenting med jobbet att göra, utan är en distanskurs på Högskolan i Kalmar. Den kändes lite überakademisk när jag läste om den, men det blir nog bra – som introduktion åtminstone, så får jag läsa vidare på egen hand sen.

Sen ska jag gå en retorikkurs. Det är på jobbet, tillsammans med en annan avdelning. Planen är att jag ska utvärdera kursen för min egen avdelnings räkning, men tjejen som ska hålla kursen är en gammal (nåja) kollega från ett tidigare liv och jag VET redan att hon är riktigt, riktigt bra.

The NEXT event arrangeras av Wednesday Relations och Johan Ronnestam, och beskrivs som en ”dag med inspiration och nytänkande för dig som jobbar med kommunikation och varumärken”. Taget!

Årets Ordens Magi-konferens handlar – som av en händelse – om retorik och ett övertygande språk. Bara att tacka och ta emot – retoriken får bli mitt hösttema, helt enkelt! Förra årets konferens var oerhört inspirerande, jag ser fram emot samma inspirationsboost i år!

Så – även om jag just nu och drygt 5 veckor framåt ska ägna hjärncellerna åt så lite ansträngning som möjligt, så känns det fint att ladda hösten med trivsam förkovran och inspiration.

Annonser

3 Responses to Skolstart?

  1. Per Stromsjo skriver:

    Vad är det med höstar som gör att man blir inspirerad att studera? T.o.m. en trött ABF-broschyr kan se en smula lockande ut. Nåja, nästan.

  2. Var är det du jobbar människa som får gå på så mycket inspirerande grejer?! Tror jag kommer och snor ditt jobb 😉

  3. Jenny skriver:

    Per: Tja, den annalkande mörka vintern gör att man söker kunskapens ljus istället? Eller nåt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: