Semesterns stora fråga förblir obesvarad…

…och det stör mitt vetgiriga jag något alldeles enormt.

För några år sedan läste jag en notis i någon tidning om den gamla 80-talsidolen Paul Young (Wikipedia ståtar med ett rätt taskigt bildval, får man säga. På den tiden då jag läste Starlet var han baksidespojke rätt ofta, vill jag minnas…). Det stod att han fått en hjärtinfarkt och dött. Jag vet att sambon och jag pratade om att han inte kan ha varit så gammal och att man måste ta vara på sitt här och nu för man vet aldrig hur länge man får hänga med i leken. Sånt där man pratar om när nån dött ung/under medellivslängden. Och kanske något om berömmelsens blekhet inför dödens oundgänglighet. Som man kanske också gör.

Någon dementi såg vi aldrig till, och eftersom ingen av oss var personligt engagerade i frågan och därmed brydde oss om några vidare efterforskningar, har jag i alla dessa år utgått från att Paul Young är död sen nån gång i slutet av förra seklet. (Och vad jag vet har heller inga nybakade topplistehits skvallrat om motsatsen heller.)

Så döm om min förvåning när jag kommer till den pittoreska kroatiska semesterorten, och finner den halvt tapetserad med posters av Paul Young, förkunnande hans, rätt otippade -även bortsett från att vi trodde karln var död, spelning på orten den 29 augusti. Samma dag som vi lämnade stan. Och visst, jag kan googla, jag kan se bilderna av en åldrande tonårshjälte och se att ja, nog fan är det där vi strosade omkring och åt glass bara dagar tidigare.Men jag missade alltså konserten med ganska precis 12 timmar. (Eller nej, nu ser jag att den flyttades fram pga regn, så åkej – jag missade spelningen med 36 timmar då. Men ändå!)

Ändå har jag svårt att skaka av mig det där med att karln för tusan ska föreställa vara död! Och vad tusan gör han i Rovigno, av alla ställen på jorden? Vad hände med Wembley Arena? Globen…?

Semesterns stora fråga – den som alltså förblir obesvarad – är alltså helt enkelt: Var det verkligen han? Där??

Ack – jag får aldrig veta.

Annonser

One Response to Semesterns stora fråga förblir obesvarad…

  1. Kristina skriver:

    Den 3 december ska Paul Young ha konsert på Viking Cinderella. Så nog verkar han vara vid liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: