Writing is rythm

Det har blivit lite si och så med bloggläsningen på sistone, och jag måste göra någon form av revolution där. Jaja, jag vet – ni har hört den förut. Den här gången blir det som en del av en lite större revolution, och jag tror att det faktiskt kommer att göra skillnad. Lite revolution då och då mår alla bra av.

Idag hittade jag däremot ett läsvärt inlägg hos 6ft5, mannen som fick mig att börja blogga en gång i tiden för drygt 7 år sedan (jag har ibland sagt 8, men jag har upptäckt att jag råkat räkna fel… Whoops!). Det handlar om Kathy Acker, som bland annat sagt:

Well, I think writing is basically about time and rhythm. Like with jazz. You have your basic melody and then you just riff off of it. And the riffs are about timing.

Och så gillar jag det här, hämtat på Wikipedias sida om Acker: Kathy Acker (née Karen Lehmann) (18 April 1947 – 30 November 1997) was an American experimental novelist, prose stylist, playwright, essayist, postmodernist and sex-positive feminist writer.

Ser ni vad jag ser? Är det inte fantastiskt? Jag får gåshud och hjärtklappning och kreativt adrenalinpåslag, allt på en gång. En dag ska jag ha visitkort med titeln ”prose stylist”.

Annonser

One Response to Writing is rythm

  1. Göran skriver:

    Jag rekommenderar verkligen dig att läsa åtminstone Don Quixote av henne. Den var omtumlande och uppfriskande, i alla fall då. Vil skapa tid för att läsa om den.

    Egentligen handlar mycket av det kreativa, inte bara skrivandet, om timing. Även bildspråket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: