Yes!

Det fanns stunder då jag allvarligt tvivlade, men jag fick ihop det till slut. Mitt livs första Prezi. De av er som håller reda på mina Delicious-länkar *pekar på ”webbgodis-i-lösvikt”-rutan till höger* såg Prezi-länken redan i fredags. Prezi användes flitigt under Next-event-föredragen i torsdags, och är ett ganska skojigt sätt att göra presentationer på – dessutom tillgängligt direkt via webben.

Det är viss sjösjukevarning förknippat med presentationerna, och jag skulle knappast rekommendera prezi för några längre dragningar. Men den här gången skulle jag göra ett 5-10-minuters referat av förstudien jag skrev i somras, och då passade det bra att testa, tyckte jag. Inte minst som jag inte hunnit göra det på jobbet, och inte äger någon Powerpoint-licens för El Maco.

Därmed är mitt förstudie-projekt avslutat, 100% sociala medier. All research, alla kontakter, allt bild- och figurmaterial, all fakta samt – sist men inte minst – hela presentationsmaterialet, är direkt hämtat från den sociala webben. Det där var mitt eget infall, en liten agenda jag haft i bakhuvudet ända sen jag började med projektet – och då visste jag inte ens att det skulle ingå något presentationsmaterial i dealen. Men det känns rätt najs faktiskt, att kunna jobba så, med just det här projektet.

Allt finns på nätet. Hur man använder det kommer an på en själv.

Min prezi är långtifrån vacker, det erkänner jag. Men den funkar – och den är inte SÅ illa pinkad för att vara ett första försök. Jag lyckades rent av peta in en liten filmsnutt direkt i presentationen, vilket ser vansinnigt proffsigt ut om jag får säga det själv…!

Annonser

2 Responses to Yes!

  1. mammamalin skriver:

    Men var kan man se DIN presentation, då? Jag är nyfiken, ju!

    • Jenny skriver:

      Haha – jag tänkte att jag kan ju få köra den först… Fast den är VERKLIGEN inte vacker. Jag tyckte mest att det var roligt att göra den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: