En särskild plats i helvetet

Knappt tre veckor till NaNoWriMo. I vanlig ordning är november inte den mest välvalda av månader. Första gången jag tänkte delta i NaNo var 2002 – då började jag mitt nya jobb, mitt nuvarande jobb, den 1 november. Ja, ni vet väl alla vad som händer när man börjar nytt jobb, förstås. Man kommer hem om kvällarna och är glad att man hittade dit och i bästa fall minns vad man själv heter, men att samtidigt minnas vad alla nya kollegor heter… Nej.

Och några romaner skriver man inte heller. Åtminstone gjorde inte jag det.

Året därpå var jag plötsligt gravid, och då blev ingen roman skriven heller. Året därpå… haha, nej. 2005, ja tamejfan om jag inte var på smällen igen, och 2006… nej. 2007 vet ni som hängt med ett tag att jag hade fullt upp med annat, 2008 var året Gud glömde, och nu har vi alltså 2009.

Nu jävlar. Världen må brinna (och det är inte omöjligt att den gör det i november, faktiskt), men jag ska åtminstone ge det ett ärligt försök. 50,000 ord – hur många bloggposter motsvarar det, egentligen? Det kan inte vara så himla många, eller?

Jag har inte bestämt så noga vad jag ska skriva om. Jag har en inledningsscen, en tydlig bild av en huvudperson och en handfull intressanta bifigurer att utveckla. Och så har jag en working-titel, somkanske lika mycket betecknar bokens tema: ”En särskild plats i helvetet”.

Jag tror att jag kommer att få roligt medan jag skriver.

Annonser

6 Responses to En särskild plats i helvetet

 1. AnnaB skriver:

  Det ska bli så himla spännande att höra hur det går! Jag är så imponerad av att du gör det här. Jag kanske också ska prova någon gång… men man har några år på sig att ladda, eller hur? 😉

  • Jenny skriver:

   Haha – ja du såg ju… Jag har laddat sen 2002! Och jag är inte alls säker på att jag ”går i mål” – men landar jag på 25.000 ord, så är det förbanne mig rätt fantastiskt det med…!

 2. ylva skriver:

  äsch, jag är säker på att det kommer att gå :). första gången du skrev om det så tänkte jag precis det du skrev nu… hur många blogginlägg by jenny motsvarar det? tror att du får ur dig betydligt fler än 50 000 ord/månad i vanliga fall så… jag tror att det du kommer att uppleva som svårast är nog att acceptera att en del av de där orden inte kommer att vara perfeka eller att handlingen gick åt ett håll du inte hade tänkt dig eller nåt.i vilket fall som helst så kommer du nog att få roligt ;). kommer den att finnas någonstans sedan, så att man får läsa den *hoppfull*? den låter ju spännande redan.

  kram kram,

  • Jenny skriver:

   ja, det tror jag också – helt övertygad faktiskt. Att det är att be perfektionen dra åt håvete, alltså. Men samtidigt är det den som gjort att jag inte skrivit örtifemtom böcker redan, så det är hela syftet med projektet. Att INTE skriva perfekt – bara jag har flow.

   Om det ”hamnar” någonstans såsmåningom, KAN man ju aldrig så noga veta. Jag har ju en sorgligt försummad skrivblogg som skulle må bra av lite kärlek och omtanke…!

 3. BaraJag skriver:

  Om du fortfarande tänker förlägga historien där du funtat på att göra det. Och att vissa personbeskrivningar kan ha inspirerat så ser jag fram emot att läsa om bara så 1000 ord med temat ”En särskild plats i helvetet”.

  Jag har sagt det förr och kommer att säga det många gånger igen. Jag kommer att läsa allt du skriver, du har gåvan tjejen!

 4. Linda skriver:

  härligt! Jag ska skriva ord också, är inte helt säker på att de blir sammanhängande, men skrivas ska de. En månad, mycket fokus på historier, yes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: