Ett kort avbrott i tystnaden

Ja jag vet att jag lovat vara tyst, men jag måste visa och berätta om dagens fantastiska postleverans:

Den här tidningen… Jag är stum. Jag vet inte vad jag ska säga. Den är UN-DER-BAR. Jag måste köpa mig ett ex till, för risken är överhängande att jag käkar upp den jag har, så läcker är den. Jag svär och förbannar att jag missade förra numret, som numera bara går att få tag i från förlaget i digital form.

(Men om nån sitter på en papperskopia av förra numret av tidningen Art Journaling från Somerset Studio, så är jag villig att betala bra för den. Hint, hint…!)

Jag kommer definitivt att bli prenumerant på den här tidningen. Fick ett nummer av Scrapbooks Etc i brevlådan igår också, den har jag bläddrat håglöst i i fem minuter – den ger mig inte ett smack. Allt ser likadant ut och handlar bara om att man ska köpa grejer. Hur kul är det??

(För övrigt var jag inne på en pressbyrå idag, och funderade över följande: Hur kan det komma sig att de tidskrifter som profilerar sig som ”livsstilsmagasin för kvinnor” – uteslutande handlar om kläder, utseende och shopping. OCH, vad som förbryllar/irriterar mig ännu mer: Hur kan det komma sig att inget ramaskri kring hörs kring detta? Nej, vi vänder oss mot att modet marknadsförs med magra modeller och plastisk skönhet – inte själva det faktum att skönhet och mode anses vara kvinnors huvudsakliga ”livsstil”.

Själv blir jag högaktligen förbannad när folk försöker decimera mig till en vandrande plånbok, och enda skälet till att jag idag befann mig på pressbyrån på jakt efter en fruntimmersblaska var för att jag tänkte klippa sönder den…! 😀

***

Om det till äventyrs är nån som undrar hur det går för Den Stora Romanen, så kan jag meddela att jag efter tredje tävlingsdagen är uppe i 9200 ord, och ännu bara introducerat en levande och en postum karaktär i dramat – och så några statister/bifigurer, förstås. Och en äppelgrön Golf.

I övrigt kan jag konstatera att det är ”mycket tell och lite show” och att jag begagnar mig av en bakvänd dramaturgi som går ut på att definiera hela spelplanen först, och huvudpersonen bara genom reflektioner på denna spelplan – själv har hon inte utmärkt sig särdeles mycket än… Men som sagt – det är en lek, och än så länge är det riktigt skojigt!

***

Och ja, egentligen finns det många andra saker jag skulle kunna kommentera i livet, universum och allting just nu – men… nej. Panta rei. Allt flyter och man kan inte två gånger stiga ned i samma flod. Nu återgår jag till ordinarie program – det vill säga… Paus!

Auf Wienerschnitzel kära slöläsare!

Annonser

4 Responses to Ett kort avbrott i tystnaden

 1. AnnaB skriver:

  O, jag har sett den där tidningsframsidan förut. Det var nog i Dina Wakleys blogg kan jag tänka mig. Går min 4:e art journaling-onlinekurs med henne för tillfället och det är SÅÅÅ kul. Hon var i Norge och höll en kurs nyligen och jag tycker apselut att vi borde försöka få henne till Sverige någon gång. 🙂

  Det är så fantastiskt med ditt skrivprojekt! Önskar dig all lycka med det fortsatta skrivandet.

 2. Miranda skriver:

  Art Journaling är helt nytt för mig men lockande. Snälla tipsa mig om bra webbsidor: Jag behöver göra en healing journal.

  • Jenny skriver:

   Hej Miranda – två själar och en tanke, precis medan du hittade förra inlägget satt jag och skrev ett nytt, med den här länken: http://dinastamps.typepad.com

   Jag tänker nog också att mitt första projekt ska bli något som har med läkning/personlig utveckling/inre resor att göra. Tror att den här sortens kreativitet kan vara rätt idealt för det – fritt, expressivt och kladdigt…! Lycka till och varma tankar till dig!

 3. Kattta skriver:

  Men ååh,,, den där tidningen har jag försökt att hålla mig ifrån. Den och alla de Artjournaling-kurser som finns på nätet. Jag VILL VILL VILL!

  Här hemma färgkladdar jag i hemlighet, visar inget på bloggen, men ooooh vad det är roligt!

  Nu när tidningen fått bra vitsord från dig måste jag nog trots allt fixa en egen. Då har jag bara ett hålla mig ifrån nätkurserna kvar *lycka till…*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: