Fem öre för dina tankar

Förresten. Jag funderar lite på mitt framtida bloggande. Som några av er vet, har jag funderat på att blogga under egen domän rätt länge – och med ett mer flexibelt verktyg än wordpress.com. Det där är ingenting som kommer att hända nu – jag kan tänka mig att det blir läge för lansering någon gång till våren. Kanske.

Men för ett tag sen splittade jag ju upp mitt bloggande – lade de kreativa bitarna på Skaparlust, och de få embryona av fritt skrivande på Fritext. Detta har alltid varit huvudbloggen, den jag själv prioriterar och ”tycker bäst om”. För att den inte är begränsad – för att den inte HAR något tema.

Så jag funderar på – hur smart var det att splitta upp bloggarna egentligen? Jag märker att jag tappar lusten att lägga upp saker på de andra bloggarna, att jag lite grand ändå tänker ”bloggen” och inte ”bloggarna”, som om jag har EN – inte flera. Och hur tänker ni som läser?

SEO-mässigt är det ju komplett värdelöst med en temalös blogg som handlar om ”allting”. Den går inte att kategorisera och läsare som är intresserade av att läsa om ETT tema, blir galen på alla inlägg som handlar om annat. Men samtidigt – så är ju Himmel & Ord nu också, och det är egentligen det som gör att jag tycker att det blir kul att skriva. Och det är ju huvudsaken.

Nu vet jag inte så noga vilka ni är som läser – och jag vet att jag i perioder skrivit en del om teman som lockat en viss typ av läsare, för att i andra perioder skriva om helt andra saker. Men sån är jag, och sån tänker jag fortsätta vara. Någon renodlad temablogg har jag inga planer på att skriva – nånsin. Det ligger inte för mig.

Men säg mig – ni som läser här… Vad uppskattar ni? Himmel & Ord som tankeblogg, och Skaparlust och Fritext (och 78kort, som jag aldrig skriver i överhuvudtaget nuförtiden) som temabloggar att läsa OM man är intresserad? Eller är det okej med en tokbrokig blogg, just för att det leder dig som läsare in på saker du inte hade en aning om att du kunde tycka är intressant? Vad vill man ha som läsare egentligen – röd tråd, eller variation?

Det här är på intet sätt en beslutande folkomröstning, möjligen rådgivande – ni vet ju att i slutänden gör jag som jag vill i alla fall. Men jag skulle ändå gärna vilja höra vad ni tycker som läser. Det gör inget om du inte brukar kommentera – har du något att säga så gör gärna det. Per e-post om du är blyg – står uppe i högra hörnet på sidan. Annars i kommentarsfältet.

 

Annonser

7 Responses to Fem öre för dina tankar

 1. Kattta skriver:

  När det gäller din blogg, är jag helt PÅ att det är en brokig blogg. Du är så duktig att skriva och många gånger läser jag inlägg som handlar om sådant jag inte har den blekaste vad det är. Men just på grund att du skriver om ämnen i sådana funderande och analyserande ordalag blir det intressant, även om det handlar om kokosnötsodling på sydöstra Kongonesierna (säkert ett trevligt land vart det nu ligger),

  Så broka på du, jag kommer att fortsätta läsa i allafall!

  Däremot kan jag uppriktigt och bondärligt säga att många gånger orkar jag inte bry mig om vissa bloggar som jag i början besöker pga det speciella temat, men sedan blommar de iväg att handla om allt från grannens nya staket till melodifestivalen.

  Ehum, jag har just kapat min egen blogg vid fotknölarna *visslar och tittar bort*

 2. BaraJag skriver:

  Hm, jag gillar nog att bloggen är uppdelad. Huvudbloggen, om jag kan kalla denna så, gillar jag precis som den är. Tankar och reflektioner, många gånger inspirerande ord som skapar nya tankar vidare i mitt huvud. Jag kikar iofs alltid lite till höger för att se om det hänt något på de andra bloggarna och klickar alltid in mig om jag ser att det finns en uppdatering.

 3. Per Stromsjo skriver:

  Väl talat. Din uppdelning är bra – bara att broka på.

  Som läsare vill jag ha en röd tråd men jag vill själv definiera vad den röda tråden är. För mig handlar H&O om vad som rör sig i *en* skalle, hur en (verbal och fantasifull) person förhåller sig till det myller som utgör tillvaron.

  Se’n har jag ju viss erfarenhet av att blogga i team. Då infinner sig en extra rörighet eftersom vi (lyckligtvis) är olika. Och alltså behövs ett tema som håller ihop hela rasket. T.ex. Stockholm.

 4. pärlbesatt skriver:

  För mig får du gärna ha allt på samma ställe. Blir det för internt eller svårt för mig eller så så hoppar jag det inlägget (och försöker att inte känna mig dum samtidigt, men det är ju helt och hållet mitt problem).

  Sen undrar jag feståss vad det var du skulle fnula på tills i dag och återkomma om. 😉

 5. Ellinor skriver:

  Jag tycker det är enklare med allt i samma, den röda tråden blir ju ändå ditt liv och du, oavsett hur du delar upp bloggandet så varför inte ha allt i samma?

 6. Suss skriver:

  Jag håller med Ellinor, det vore enklare med en blogg. Alla sakerna är ju DU, så varför inte?

 7. […] Någon kanske undrar vad jag kom fram till efter frågeställningen i inlägget Fem öre för dina tankar för någon vecka sen. I praktiken har jag väl nästan redan svarat på det, genom alla mina […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: