Teknikångest – El Maco nere för räkning

Ja, han har varit på fallrepet länge, stackarn. Det är konstiga saker som händer, han har glapp i locket har jag märkt länge, när jag bär honom hopfälld hör jag att han ”går igång”, fast locket är stängt. Ikväll dog hans batteri, fast det var 20 % kvar – och sen dess vägrar mobilmodemet (som just nu är min enda uppkoppling på Macen) att gå igång igen.

Sorgligt. Det jävligaste är att jag inte har en susning om var jag ska börja för att reda ut alltihop. Det är nog olika problem som lyckats sammanfalla – men en instabil Maco måste åtgärdas, den saken är klar. Och så måste jag få nätverkeriet att funka igen – det håller inte att mobilsurfa på hemmaplan, man får ju spader på att ha ett modem dinglande överallt. Och som sagt, det är ju inte heller stabilt så det stör.

Och just nu verkar det tvärdött. *suck*

Gah! Jag får verkligen grav teknik-ångest när saker går sönder… Nån som vet om man kan gå kurs i Modern hemelektronik nånstans, 10 p på kvartsfart skulle vara bra… *dunkar huvudet i närmsta vägg*

Om min närvaro framöver blir lite skral, så beror det alltså på teknisk härdsmälta. (Skriver det här på den sju år gamla pc:n som står här som en relik över svunna tider. För gammal att vara praktisk, för ny för att vara retro… )

Annonser

3 Responses to Teknikångest – El Maco nere för räkning

 1. ylva skriver:

  säg till om du hittar en sådan kurs, för den vill jag också gå isåfall *suck*. hoppas att det ordnar sig med lille elmaco. synd att det tog stopp med romanskrivandet, men samtidigt känner jag mig märkligt lättad över att det inte blev just om en plats i helvetet. det känns som om du behöver något starkare och mera positivt :). hon verkar onekligen klok, den kloka :). skönt att höra att du mött någon som verkligen ger dig något också ;), även om det fortfarande känns jobbigt. ang. bloggen så vet jag inte. jag hade ju gärna haft allt på samma plats, men det beror kanske på att jag är intresserad av allt (utom möjligtvis korten som sådana, men jag läser de inläggen ändå, för du skriver ju om så mycket mer 😉 )? och nu har jag glömt vad mer det var jag ville säga *lol*, men som vanligt… du får mig alltid att fundera och vilja säga saker :).

  kram kram,

 2. Dolores skriver:

  Sluta aldrig blogga!!!
  Kram / Dolores

 3. Suss skriver:

  Jag ställer mig snällt på tredje plats i kön för en sådandäringa ”hemteknikkurs” och hoppas att den innefattar digitaltvapparater också. Tråkigt att El Maco inte mår riktigt bra, hoppas att han kryar på sig för än bör han väl inte ha nått pensionsåldern tycker jag. Nä, han är helt enkelt deppad och känner sig lite negligerad så här i NaNo-tider.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: