En travkalender med katalysatorfunktion

Jag står vid disken på ATG:n i korsningen Hamngatan-Regeringsgatan och väntar, i vanlig ordning, på mitt kaffe. Travkommentatorerna snattrar från TV-monitorerna i taket men det verkar inte vara någon särskild rusning till kassan och ATG-live-maskinen. Inte helt sällan möts man här av ringlande köer av jäktade av traventusiaster som inväntat de sista oddsen och fått bråttom att hinna lämna in sina dagens-dubbel-spikar innan loppet ska börja.

Jag måste fnissa lite när jag – i den här så oerhört manligt präglade miljön – får syn på en stor kalender för 2010 som i min begreppsvärld skulle ha gjort sig bra i en 12-årings flickrum, med en yster häst som bockar och krumbuktar på framsidan. Men så får jag se namnet, och leendet stelnar när tanken viker av på en helt annan väg. Einars hästkalender, står det.

Och jag glömmer – med ens! – rosa flickrum, snattrande travkommentatorer och krumbuktande hästar, för att istället drunkna i förgänglighet, glömska och novemberkyla.

***

(Det här inlägg förstår bara ett litet, litet fåtal personer – och jag är inte ens säker på att någon av dem läser här. Men jag var tvungen att skriva det.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: