Weekend-recap

Jo, jag vill nog påstå att det här har varit en bra helg. På ett stillsamt sätt – jag vann inte på lotto den här helgen heller, och inget annat himlastormande überfantastiskt hände heller. Men det var bra. Jag funderade tidigare idag på om den där boken funkar lite automagiskt, eftersom jag utan att direkt fundera vare sig på den eller på att välja annorlunda än vanligt, så har jag haft ett annat fokus den här helgen än annars. Rätt fokus.

Jag har tillbringat tid med barnen, varit närvarande med dem istället för att hela tiden segla in i mina egna irrgångar – något jag annars gör utan att riktigt styra dit själv, utan mer… ”hamnar” där. Gång efter annan. Den här helgen hamnade jag rätt, utan att egentligen tänka på saken.

Igår var vi till och med i stan. Stockholm. Som gammal skåning på drift i Den Stora Världen, lever bilden av Stockholm som en enda storstad från Södertälje till någonstans strax utanför Uppsalas stadsmurar kvar i mig, och jag ser mig som Stockholmsbo utan vidare reflektion kring min faktiska bostadsort. Mitt hjärta bor i Stockholm, inte i Norra Utposterna. Därför är det speciellt att ta barnen med sig till Stockholm. Vi passade på den här helgen, även om adventsljus och NK’s julskyltning och sådant börjar först nästa vecka – just därför valde vi att åka den här helgen. Det är alltid mycket folk på stan, men helgen före löning är det lite mer hanterbart för två storögda små förortskillar som formligen ÄTER intryck från första stund man anländer till stan.

Det blev humlegårdslek, Stureplansfika och så en promenad längs den julbelysta Biblioteksgatan, där någon modebutik (skulle säga JC, men blir osäker – häckar DE på Biblioteksgatan…?) dessutom bjöd på street-dansande ungdomar utanför sin butik. Det var coolt, killarnas ögon om möjligt ännu större. Lite shopping (halsdukar och koftor till barnen), och sen hem till norra förorterna igen.

Jag var formidabelt trött efter all friskluft igår – för att inte tala om solsken! (Bilden är tagen i Humlegården igår eftermiddag, och den är nu så hårt photoshoppad att det knappast syns att den är tagen i snett, men ofiltrerat, eftermiddagsljus. Men det är den!) Under natten skedde diverse sängrockader, dessutom under livliga förhandlingar, såvitt jag förstått – men jag märkte ingenting. Jag sov. Jag sov till kl 10 i morse, utan att vakna någon gång däremellan – det vet jag inte ens när det hände sist. Friskluft – även från innerstan – är tydligen nyttigt!

Men hursomhelst. En bra helg. Ett sinne som vågar börja distansera sig och slappna av – kunna andas lite igen.

Imorgon är det måndag. Vad det innebär – förutom att någon sovmorgon till kl 10 inte kommer på fråga och att om jag råkar passera Humlegården gör jag det utan två glada knasbollar till sällskap, utan en liten varm hand med spinkiga fingrar i min hand – vet jag inte så noga. 8 syrefattiga timmar i ett halvt utflyttat kontor, med magen i en hård klump av oro att mitt bästa än en gång ska visa sig otillräckligt – eller helt enkelt fel. Eller 8 timmar

Nåväl. När som helst händer något. En vindpust i rätt riktning, en ljusstrimma genom en gläntad dörr, en avfart på den snörräta autostradan. När som helst. Kanske redan nästa vecka?

Annonser

2 Responses to Weekend-recap

  1. AnnaB skriver:

    Vad härligt! Jag har funderat på den boken tidigare… och om den till och med är lite automagisk så kanske det är dags att slå till… 😉

  2. BaraJag skriver:

    Nix inte JC, det är säkert Urban Outfitters du tänker på. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: