Bildbevis – äntligen

Jag vet, jag vet, jag vet – det har varit mycket snack och lite hockey på sistone. Mycket jidder om färgkludd, collage och art-journaling – men rätt klent med bilder. Så åkejrå, upp till bevis. Jag GÖR faktiskt lite också, inte bara pratar om det. Det här är dagens verk – oskrivna, förvisso, men skrivandet är – otippat nog – den del av det här som jag känner mig mest osäker på. Dels känns det som om man måste skriva bra när man skriver på en sida man redan lagt ner  timmar på. Dels känns det som om man måste ha något vettigt att säga. Hittills har jag blivit missnöjd med det jag skrivit på varenda sida, så det tar emot rejält att skriva på fler… Men – jag håller väninnans ord i huvudet och biter ihop. Life’s a mess. Write in your journal.

Den färgglada sidan med stjärnor och grejer, den svängde jag ihop medan jag pratade med min ömma moder i telefon. Lite schabloner här, en sprejflaska med färg där – oj kolla en liten remsa från en notbok, den kladdar vi färg på och klistrar in. När mamma och jag lade på luren såg sidan ut såhär. Ptja – inte så pjåkigt.

Den andra sidan har jag gjort nu ikväll. Nej, jag har inte målat gubben själv, han kommer från bibliotekets uppslagsverk som jag köpte för några veckor sen. Han är gjord av elfenben, någon gång på 1500-talet. Han är – förstås – en mask, vilket jag kände ett visst släktskap med och därför fick han sin plats i min bok. Och lite extra smink, för att gestalta hur viktig masken är, att den måste hållas pyntad och polerad och fin. Jag tycker faktiskt att han blev ganska fin också.

Sen skrev jag ju om mitt odödliga mästerverk i eldens tecken förra helgen, så den måste jag förstås också visa. Lisbeth Salander och jag, så huk er i bänkan för fan!

Jag blev rätt imponerad av hur väl jag lyckades förstärka elden, den blev nästan snyggare i målat skick än på originalbilden. Åtminstone ser den hetare och mer helvetisk ut, och det var väl ungefär det jag ville få fram.

Och nej – ingen av dessa sidor gäller egentligen som ”riktigt” collage. Jag använder bilderna snarare som illustrationer, temasättare. Det funkar det med. Alla sätt är bra utom de tråkiga. Och att kladda med färg är inte ett dugg tråkigt. Jag börjar rent av snegla på canvasarna på Panduro. Man kanske skulle ta och göra en riktig tavla…?

Annonser

4 Responses to Bildbevis – äntligen

 1. pärlbesatt skriver:

  Ska du börja måla-måla så måste jag nästan sammanföra dig med coachen, och ordna en färgblandar-workshop. Om inte annat så har jag längtat efter det där med att lite meditativt blanda först lite x med lite z och se vad det blir och så ha i lite mer x och lite mindre z i proportion och se vad som händer osv. Kanske för segt för dig?

 2. Jenny skriver:

  Jag skulle gärna ha en målamåla/färgworkshop-dag med dig och din coach-väninna. Låter himla skoj – det enda som får mig att tveka är nog att det låter så himla avancerat att blanda pigment och medium och ha sig… Jag vill ju mest kludda med färg, jag… Fast å andra sidan – det kanske är ett bra sätt att få in färgläran i ryggmärgen. Är inte klockren på det, inte på något sätt alls, faktiskt…! *s*

  Och det FINNS en risk att det känns segt, om jag fuckar upp tillräckligt många gånger… Men jag kan ju se på och lära mig, och när jag tröttnar tar jag fram mina tuber och kluddar på nånting. Det ordnar sig alltid!

 3. ylva skriver:

  äntligen :)! och så himla fint det blev! bilden med elden är ju så otroligt mycket snyggare efter din framfart :).

  jag höll på att sätta i halsen när jag såg ett ordens magi-inlägg. det kändes som om det bara var ett par månader sedan sist. herreje, vad tiden går fort!?

  lycka till med godistillverkningen ;).

  kram kram,

 4. Angela skriver:

  Jag älskar den med stjärnorna, skitsnyggt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: