Signaturer och garageförsäljning

Jag skär till signaturer. Sådant tar sin tid, vill jag meddela – men det är åtminstone ganska meditativt.

Planen är att julhelgen ska vikas (!) åt att tillverka nästa års visuella dagbok. Den där jag ska berätta historien om vårt första år i Tyskland, och om min egen samtidiga resa. Och så vill jag ju gärna att den ska rymma kreativ lek- och experimentlusta. Min ögon formligen äter inspiration just nu, bloggar, youtube-filmer och annat som presenterar material, tekniker och uttryck som lockar och frestar mig men som jag ännu inte riktigt lyckats göra till naturliga bundsförvanter. Nåja. Det kommer väl.

Senaste favoriten är för övrigt Bloknote, som bör avnjutas med stängda högtalare om man inte är våldsamt förtjust i hurtigt pianoklink modell gammal stumfilm:

Inte för att det riktigt är den slags dagbokslek jag själv vill göra – men för att det är så roligt att se hur hon gör. (Och så gillar jag Youtube-filmare som inser att de ska ge fan i att prata så mycket…)

***

Boken ska bli mitt första bokbinderiprojekt, har jag tänkt. Därför skär jag signaturer. En signatur är ett sådant där litet ”häfte” av blad som tillsammans med ett gäng likadana häften utgör en inbunden bok. Ryck åt dig närmaste inbundna bok ur bokhyllan och inspektera hur den är bunden, så förstår du vad jag menar – det var inte alldeles lätt att förklara, insåg jag…

Jag tänker att jag ska göra en bok med olika papper: ritpapper, akvarellpapper, transparent ritpapper, kvistpapper och tillskurna papper ur notboken jag köpte på Myrorna för några veckor sen. Det är ett herrans jobb att skära till alla dessa ark, 18,7 x 24 cm ska de vara, varken mer eller mindre. Hittills har jag gjort… fem! *ehm*

Pärmen jag ska använda (snodd från Esaias Tegner-boken jag köpte vid samma besök på Myrorna) är nästan 5 cm tjock, så jag räknar med att det ska gå in åtminstone 10 signaturer med 5-10 blad i varje, beroende på hur tjocka papper jag använder. Många blad blire…! Men förhoppningsvis blir det bra när det blir klart!

***

Sen dök det upp ett måste-projekt också: att ta tag i att rensa ut och göra oss av med allt gammalt junk som trängs i förrådet. En tripp-trapp-stol, en gunghäst vet jag, men det finns säkert annat också som måste fotas och läggas ut på Blocket. Suck och stön. Idel nöjen…

One Response to Signaturer och garageförsäljning

  1. ylva skriver:

    åh, du har kommit längre än jag :p. jag är fortfarande i fundera-stadiet på exakt hur jag ska få ihop en liten bok. är självklart jättenyfiken på hur din blir ;). och vad bra ;). med framtida bloggplaner, menar jag.

    ang. energitjuvar vet jag inte. använder mig inte alls av det uttrycket, men jag tror att jag har förstått det annorlunda. de jag vet som använt det har 1, kommit underfund med att de egentligen låtit andra eller annat(för det är ju inte alltid människor, det kan ju vara saker och situationer också) gå iväg med deras energi och helt enkelt bara bara klivit av/ifrån och 2, inte alls varit personer som förlitat sig på andras energi, snarare tvärom, delat med sig så gått det går. själva varit tandkrämstuber liksom, men de har satt på sig ben och sprungit därifrån innan det blev dags för soptippen om du förstår vad jag menar? därmed inte sagt att jag inte förstår vad du menar med inlägget. för det gör jag också. uttrycket ”energitjuvar” är lite knasigt och jag kan föreställa mig en hel mängd personer skulle kunna använda det så som du skrev. tvärtom liksom. men iallafall, nu har jag suttit här för länge igen!

    kram kram,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: