Boende – check

Jaha – nu verkar vi ha löst den tyska bostadsfrågan till sist, efter en intensiv process av sökningar på bosajter, analyser av bilder och planritningar, begrundande av kartor och kollektivtrafiksystem. Det blev en lägenhet i stadsdelen Harvestehude, som lär vara trevligt och nära till parker och grönområden. (OBS – kartan pekar bara på området, inte exakt adress, för den kan jag inte än.) Det lär vara ett fashionabelt område, så bonnjäntan får väl försöka lära sig att uppföra sig fint och säga ”The rain in Spain stays mainly in the plains” – vad nu det kan heta på tyska…

Det var inte den lägenhet vi allra helst ville ha – men den stod tillräckligt högt upp på listan för att det ska kännas riktigt bra! Om än ett stort steg närmare en oroväckande känsla av… verklighet. Vadå – är det här på riktigt, eller? Är det inte bara nåt vi snackar om, en tanke vi leker med? Har vi verkligen bestämt oss för att göra det här?

Ja, tydligen. Imorgon ska jag försöka få tag i kursadministratören på Högskolan för kommunikation och lärande i Jönköping, för att diskutera hur jag ska göra med kursen jag redan är registrerad på, och om hon kan greja ett intyg för den så att jag kan tillgodoräkna den för den här vårterminen. Det är den kurs jag allra helst vill beta av så snart som möjligt. Därefter kommer visuell kommunikation på samma institution. Sen – sen vi får se, som indianen sa. Men jag har ju gott om kurser att välja mellan, så något kul ska jag nog lyckas få ihop!

Så – än går vi små steg i taget, men ganska snart får vi nog ta och skruva upp hastigheten en smula om vi ska hinna göra klart allt inför flytten. Två månader och två veckor går fort.

Annonser

One Response to Boende – check

 1. Vickan skriver:

  Det kommer att gå så bra så för er i Tyskland. Ha bara inställningen att mycket går att lösa på plats. De problem som du tror att du kommer att ha kommer att ersättas med andra som du inte ens visste fanns:-) Och när det gäller boendet så kan jag bara rekommendera att:
  1. Skriv bara 1-årskontrakt. Efter ett år har man lärt känna stan, vet var man trivs, sett lite andra lägenheter och vet vad man vill ha.
  2. Se till att ha en bra värd/uthyrare eller vad det nu är som ni skriver kontakt med. Eftersom ni betalar extra för att ni är ”företagskunder” så ska ni också ha service för de extra pengar som betalas.

  Kram
  Kines-vickan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: