Jennys bildkaos, avsnitt åttahundrafemtiofjorton

Den som inte har ett überfullt bildarkiv med 30.000 bilder sorterade enligt modellen ”galopperande kaoticitet” kan nog inte riktigt relatera till hur ”tid att sortera och rensa bilder” kan stå så högt upp på min lista över saker jag ser fram emot att göra i Hamburg. Men högt, högt på listan kommer det.

Ikväll satt jag och skulle i panik försöka fixa fram tolv bilder till julklappskalendrar åt mor- och farföräldrarna, tolv ynka bilder. Men tror ni jag lyckas vaska fram de där tolv ynka guldkornen? Nej. I några fall hittar jag originalbilden, men inte den redan-photoshoppade-och-klara, utan måste sätta mig och göra om allt jobb från början, bara för att jag inte hittar de färdiga bilderna.

(Jag överdriver lite. Jag HAR faktiskt ett rätt bra system numera. Fast jag har inte haft samma system under alla fem åren som jag digitalfotograferat, och jag har aldrig hunnit sortera in äldre bilder enligt samma modell, och där uppstår problemen. Kaoset.)

Men som sagt – i Hamburg kommer jag att hinna fixa det här. Och det ska bli SÅ skönt! Jag säger som Fylking: Äääntligen!

Annonser

4 Responses to Jennys bildkaos, avsnitt åttahundrafemtiofjorton

 1. Per Strömsjö skriver:

  Det råder inte precis någon exemplarisk ordning här heller även om fotobloggandet hjälper till att tvinga fram ett visst mått av struktur. Ett tips är att – i väntan på Den Stora Rensningen – ta för vana att rensa duktigare i det som nu fotas. Så saktar tillväxten in. Det är en god början. Såvida man nu inte vill spara rubb och stubb, det är förstås en smaksak men jag hajar åtminstone inte hur man i längden förenar det med något mått av ordning. Var och en får hitta sitt recept och, som det heter, ”your mileage may vary”. Men lycka till!

  • Jenny skriver:

   Jo – tyvärr drabbas jag av en omedveten strategi genom att jag tappar lusten att fotografera. Och det är ju lite onödigt. Men visst – Jag var väldigt duktig på att rensa i sommaren, kom bara hem med 800 bilder från semestern, istället för 1500 som ifjol… 🙄

   Och jag kan ärligen erkänna att mitt fotoarkiv inte på något som helst vis är förenat med något mått av ordning alls, så min mileage varierar gravt, vill jag påstå! 😉

 2. www.pierres.se skriver:

  Är dte inte väldigt mycket som ska göras i Hamburg ??! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: