Kärlek, lycka och skamlöst slickande på skärmen!

Outgrundliga äro herrans vägar, men det vete tusan om inte länkvärldens kringelikrokvägar är minst lika outgrundliga – men ibland överträffar de likväl sig själva.

Jag prenumererar givetvis på tyska Notizbuchblog – det säger sig ju nästan själv. Anteckningsböcker + Tyskland = sehr logisch, ja? Därifrån hittade jag länken till Urban Sketchers, som är ett slags global, tecknad version av Stockholm by Pixels. Jätteroligt – och en otrolig inspiration för hugade skissrookies!

Och därifrån, hittade jag till Stockholms representant i Urban Sketchers: Nina Johansson, som alltså utlöste de häftiga lyckoreaktionerna i rubrikraden. Ninas blogg är en formidabel skattkammare i form av skisser av stadsscener från Stockholm, ofta med små dagbokstexter till – och hemgjorda anteckningsböcker. Åh gud, nu går jag igång igen – kärlek!

(Ja, jag vet… Men man FÅR vara knäpp, åtminstone i sin egen blogg. För det har jag bestämt!)

Men faktum är att redan på vägen hem idag funderade jag över det där med min egen tröghet att komma igång med art journaling, fast jag tjatar så dant OM det. Jag tror att jag hittills mest testar tekniker och försöker hitta något som jag själv trivs med – och inget fel i det. Men jag har hittills utgått från underlag, färger och material – och inte i första hand ifrån vad jag har att berätta. Och det är ju bakvänt. Min avsikt var ju egentligen inte att göra helt på tvärs med allt som är jag – snarare att utveckla och lägga till en dimension. Då är det snarare skisser – fast jag är knappast så skicklig som Nina och hennes kollegor i Urban Sketchers, men snick-snack, man får välan börja nånstans! – som jag lockas av, än bildsköna sidor som utgår från färger och mönster, som det blivit med de sidor jag gjort hittills.

Detta tänkte jag på på vägen hem idag, och sen halkade jag in på blogglänkvägen som ledde mig till Nina. Är det någon som vill komma och påstå att synkronicitet inte existerar?

Nina ligger redan prydligt och kärleksfullt insorterad i min Google Reader (ja Urban Sketchers också förstås!), under Kreativitet och Favoriter just nu. (Det är för övrigt första gången jag delar mina GR-mappar, så rapportera gärna om länkarna leder rätt – eller fel! Kreativitetsbloggarna är avgränsade till mixed media, art journaling och liknande – scrapbloggar har en egen kategori.)

Annonser

One Response to Kärlek, lycka och skamlöst slickande på skärmen!

  1. pärlbesatt skriver:

    Hihi, vilken synkronicitet! 🙂

    Gå in hos mig idag så kanske du förstår hur jag menar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: