Decennieskifte

Förutom ett nytt år, börjar imorgon ett nytt fräscht decennium har jag förstått. Jag kan inte påstå att jag tänkt så mycket på den saken egentligen, men när jag nu gör det, inser jag en liten lustig detalj i sammanhanget. I januari 2000 jobbade jag vid Hornstull. 1 april 2000 började jag ett nytt jobb i Kista och sedermera har jag jobbat i City i en herrans massa år. Men i början av 2010 flyttar jag till min nya arbetsplats vid… Hornstull! Cirkeln sluts – med nöd och näppe, innan jag drar vidare på nya äventyr igen.

Så, om jag summerat år 2009 som ett år att lägga till handlingarna utan vidare åthävor – vad säger man då om mitt ”nollnolltal”?

Tja – det var väl årtiondet då jag växte upp, klippte mig och skaffade mig ett riktigt jobb – på gott och ont. En jääädra massa vuxenpoäng har jag tjänat det här decenniet: Två fasta anställningar, två barn, en villa, först Volvo – sen Saab (!), en konkurs, en omorganisation, ett halvårs veckopendling mellan Stockholm och London, otaliga terapitimmar, tre miljoner bloggade ord (ungefär), en återfunnen kreativitet och flera nya hobbies/uttrycksformer.

Men den kvardröjande känslan av nollnolltalet är nog just det där med att växa upp och bli vuxen – både invändigt och utvändigt, så att säga. Det var decenniet då slöjor, chimärer och illusioner gick åt pepparn på löpande band. Om världen, om mig själv, om allting. En sjuhelsickes resa – men jag tror tamejtusan jag kom i mål till sist. (Om det nu finns ett mål – resan kanske fortsätter på andra sidan nyår, vad vet jag. Men det känns som om jag nått åtminstone ett delmål av något slag.)

Nästa decennium? Tja, det lär präglas av hur åren i Tyskland avlöper – de utgör ju trots allt nästan en tredjedel av decenniet. Och jag tror att det blir bra. Om än antagligen helt annorlunda än vi tänker oss det hela!

Annonser

One Response to Decennieskifte

  1. Rana skriver:

    Bra! 🙂 Låt oss kyssas vid tolvslaget, om än med ett par mil emellan. Gott nytt år, vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: