Inspiration: Yulia Brodskaya

Jag är en sucker för vackra saker – men inte vilka vackra saker som helst, det ska vara vackra ÄKTA saker. Inte ”äkta Gucci” eller ”äkta Louis Voffordårå” eller nåt annat ”äkta bullshit” – utan äkta, bara äkta. Personligt, uttrycksfullt, gärna handgjort. MER än gärna analogt.

Folks – I give you: Yulia Brodskaya.

Den här tekniken (quilling) har förekommit i en del äldre scraptidningar jag kommit i kontakt med, men jag fnös ljudligt åt det där och tyckte mest ”äh vadårå”. De exempel jag såg var kanske inte riktigt i Brodskayas kaliber – den kvinnan är en konstnär. Den ovanstående är en av hennes mer banala verk som jag sett – men jag tog med den för att den är en sån ljuvlig färgexplosion, dessutom andas den av den sommar jag så hett (!) längtar efter just nu.

Det här är mer den slags Brodskaya-alster som får mig att tappa andan. Hur GÖR kvinnan?? Jag fann henne genom en artikel i Cap & Design – de där som jag skar sidor ur för några veckor sen, för att använda till collage. Idag hittade jag sidorna igen och satte mig att Googla. I artikeln ser man Yulia Brodskaya vid ett bord (klätt med mönstrad vaxduk), omgiven av helt analoga, kulörta pappersremsor, ett vitt papper med ett pågående projekt på och lite verktyg. Nån limtub skymtar vid sidan också.

Jag får nog lägga ett nytt nyårslöfte till de jag visade häromkvällen. Jag måste testa det här. Jag får leta fram de gamla dammiga tidningarna och lära mig hur man gör. Vad ska man använda för lim till sånt här? Vilken slags papper? Det här är som med Brian Dettmers verk – man skulle vilja se det med fingrarna, studera detaljerna och kunna vrida och vända lite grand…

Annonser

3 Responses to Inspiration: Yulia Brodskaya

 1. Elina skriver:

  De där fantastiska konstverken har jag sparade i min inspirationsmapp sedan tidigare. Hon är helt fantastisk.

  • Jenny skriver:

   Eller hur? Och som sagt – jag har alltid fnyst åt quilling och tyckt att det ser lite tramsigt ut, men… Det här fnyser man inte åt! 🙂

 2. Kattta skriver:

  * tappar ögonen *

  Jag har så alldeles superfnyst åt quilling, tyckt att det varit rent ut sagt ”mindre vackert”. Men vilka helt otroliga alster, VERKLIGEN i min smak.

  Konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: