Kontorsutvärdering

Idag slöts cirkeln efter nästan jämnt 10 år. Hornstullscirkeln. För tio år sedan jobbade jag vid Hornstull, och nu jobbar jag där igen. Det var en märklig känsla att åka dit i morse – förvisso kommer jag nu från andra hållet jämfört med då, men det är samma röda linje, samma t-baneuppgång, samma Vi-butik, samma pressbyrå…

Jag handlade faktiskt min lunch på den där Vi-butiken, och upptäckte att jag visste precis var alla varor fanns – trots att det gått så många år sen jag handlade där regelbundet! Kött, fisk och grönsaker en trappa upp, mejerivarorna inne i hörnan. Precis som på den gamla tiden.

Kontoret då? Ja, halt och lytt som jag är måste jag säga att det var närmast en ergonomisk njutning att få sitta vid ett rakt skrivbord, med skärmen rakt framför sig och ben och fötter i räta vinklar hela vägen ner till golvet. Precis som det ska vara! En stark fyra på det.

Däremot är ställets stora nackdel en rätt otippad grej – det är dörrar överallt och dessa dörrar väger femåetthalvt ton sisådär. Man får ta i för kung och fosterland för att bända upp dem. Och med en ond och skruvad rygg kan jag meddela att det… eh, tog emot. Bokstavligen! En tvåa.

Kaffet får godkänt, faktiskt. För att vara bryggkaffe – fullt drickbart. Tre plus. Fast bara en tvåa för kopparna – jag får nog införskaffa en egen mugg. Eminenta junkboden Fynda på Hornsgatan brukar ha alla upptänkliga former och modeller…!

Och så var det det där med läget dårå… Det var en bit att åka från Norra Utposterna, den saken är klar. Inte mer än en kvart extra egentligen, men psykologiskt känns det långt. Inte minst när man måste kliva ur varma sköna bussen, ut i kylan och ner i t-banan, där det givetvis är stopp och förseningar och guvetinteallt. Men det ordnar sig. Det ska väl förhoppningsvis inte vara -12° varje dag. En trea, tills vidare!

Annonser

4 Responses to Kontorsutvärdering

 1. pärlbesatt skriver:

  Och så ligger det nära såväl Copa (som jag brukar kalla Flatorna) och Vurma, så vi kan få trevligt fika nån dag, om vi inte ska hedra din gamla Espresso house. 🙂

 2. Jenny skriver:

  Copa? Vurma? Flator? Jag hänger inte med…! Jag behöver definitivt en kaffe för att reda ut begreppen! 😉

 3. Elina skriver:

  Fast dom har ju tagit bort en uppgång vid Hornstull, typ i höstas någon gång. När jag ska till min bästaste läkare åker jag till Hornstull, går ut genom spärrarna och första uppgången till höger för att ta buss fyra. Nu har jag flera gånger nästan gått rakt in i väggen innan jag kommit på att den uppgången inte finns längre… Då känner man sig sådär lagom inne i sin egen bubbla..

  Hurra för bra kontorsmöbler!

  • Jenny skriver:

   Nu har jag gått där flera gånger och försökt komma på vilken uppgång det är som är borta, men den uppgången måste jag helt ha missat… Eller så är minnet sämre än jag tror (eller vill veta)… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: