En ”good-hair-day”-parallell

När man bokat tid hos frissan, så händer det – nästan varje gång: man får ett par riktiga Good-Hair-Days. Håret lägger sig snällt på plats, fogar sig i ens vildaste drömmar om hårfager skönhet och människor omkring dig berömmer din nya frisyr… fast du inte ska till frissan förrän nästa vecka. Det är, kort sagt, ett av livets små outgrundliga mysterier.

Idag och igår har exakt samma fenomen inträffat – fast relaterat till helt andra saker än hår och frisstider – och renderade mig en sällsam känsla av parallella universa, synkronicitet och déjà vu.

Nåja. Vanligtvis är det nog ändå en god idé att uppsöka frisörskan. Några Good Hair Days gör ju faktiskt ingen sommar. Men lite lustigt att reflektera över, ändå.

Annonser

4 Responses to En ”good-hair-day”-parallell

 1. Ellinor skriver:

  fast det värsta är ändå ”men varför klippte du dig, du ahde ju så långt och vackert hår innan”. Eh, ja, för att ingen sa det tidigare kanske? 😉

  • Jenny skriver:

   Hahaha, den har jag sluppit faktiskt… Kan iofs bero på att jag har samma frisyr hela tiden. Bara kulören varierar – eller… intensifieras, kanske man skulle kunna säga. Från o-grått, till mörkare och mörkare brun, till rödare och rödare rött – över ett par års tid sisådär! Men frisyren är densamma, alltsedan tiden då jag såg ut som om jag gick hos samma frissa som Janis Joplin. Men DET är preskriberat vid det här laget, hoppas jag!

 2. DH skriver:

  Det var inte så svårt att genomskåda den liknelsen 😉 Men som sagt, om man bokat tid hos frissan så är det för att man kommit fram till att man vill fixa håret. Bara ren bonus att håret uppför sig som det ska just då. (Nej, jag pratar inte heller friss).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: