Tack för den här gången, Vintern!

Det var jättekul att ha dig här, och du var verkligen snyggare än någonsin i år. Men nu är det väl ändå dags att tänka på refrängen, eller? Låta Våren få en syl i vädret, göra sitt, sprida färg i världen? Vitt är sobert och fint, men lite… kylslaget, kanske? Ljus, skir vårgrön är också vackert – och några grader varmare…

Japp. Jag är färdig med vintereländet för i år. När jag var barn bodde jag i ett oljeeldat hus. Då brukade vi (eller ja, alltså – mina föräldrar sa så, jag var liten och tyckte mest att det lät roligt) säga att det ”stod en virvel i tanken” när det var så här kallt. Vad det står en virvel i när man värmer sitt hem med el vete tusan, men nu börjar det bli larvigt som strömmen går till – bara för att slippa frysa sig fördärvad.

Vilket för övrigt var i princip vad jag gjorde i morse, när Roslagsbanan kajkat ur och alla människor som normalt åker skumptåg till jobbet istället skulle knö sig in på min buss. Jag bor ett litet fåtal hållplatser från bussens utgångspunkt, men när bussen kom fram till mig var den inte bara sen, den var full också. Några tappra människor hade antagligen sett klipp på Youtube om hur de sofistikerade japanerna bär sig åt när det är trångt på t-banan, för de knölade sig in ändå och när bussen mödosamt rullade vidare var den proppfull till bristningsgränsen och riktigt kved av ansträngning.

Min rygg befattar sig inte med den sortens miljöer, så jag stod snällt kvar en kvart TILL, och väntade på nästa buss. Varpå historien upprepade sig, och jag åter blev stående kvar i -10° eller vad det kan ha varit imorse. Pratade med SL och de upplyste mig om att tjugo minuters beräknad försening till slutdestinationen var tillräckligt för att få ringa taxi på SL’s bekostnad. Så det gjorde jag.

Vid det laget gestaltade jag med bravur Den Mänskliga Glasspinnen och kunde vare sig tänka klart eller trycka in telefonnumret till taxi på mobilen förrän på tredje försöket. Men jag kom till jobbet till sist. Fast det vete tusan om jag riktigt tinat upp än.

Vintern blev jag dock rätt färdig med efter dagens umbäranden, kan jag meddela.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: