Äh vad fan…

…vi skiter i det här va? Flytta – vad ska det vara bra för? Vi kan väl bara… bo kvar här, sopa tillbaka alla prylar i skåpen vi rotat fram dem ur, under mattan och ut på altanen…?

Jag börjar verkligen ifrågasätta mitt eget förstånd, som gett mig in på det här. Hur fan tänkte vi då? Flytta? På alla dessa GREJER?

Jag har sagt sen i julas att jag ska börja rensa. Och börjar gör jag. Kommer i mål är det sämre med – och för varje krafttag jag gör, desto jävligare ser det ut överallt. Och ändå är alla lådor och skåp fulla…!

Jag borde hämta en sopsäck och bara slänga – ALLT. Istället drar jag fram, inventerar – och sen kan jag inte bestämma mig. Det kanske är bra att ha? Fem årgångar scraptidningar? Studentlitteratur från 90-talet? Handgjorda kort jag inte gillar? Halvt utskrivna kollegieblock?

(Finns det förresten människor som skriver ut sina anteckningsblock, innan de börjar på ett nytt?)

Och så alla nya grejer, akrylfärgstuber, nya akvarellpennorna och allt annat konstnärsjunk som börjat flytta in i mitt liv (via diskret insmusslade plastpåsar från Inspira, Jordi och IB Wahlströms) – och som inte har något vettigt förvaringssystem att bo i… Hur gör man med sånt? Och om jag nu skulle ge mig på att packa pysslet själv – har jag ens något att frakta mina 20 kg (nåja) cardstock i? Jag får fylla XXL-en med bara papper…!

Och så var det ju det där uppslagsverket… Jag satt förra helgen och karvade ut väl valda sidor ur några band. Let’s face it, jag kommer aldrig att bli någon Brian Dettmer. Den mannen måste vara utrustad med ett enormt tålamod…! Jag gjorde en 20 sidor eller så – men sen började det ta emot, och sen bidde det inte mer. Nån som vill ha ett band eller två ur Bonniers gamla uppslagsverk – tror det är tryckt 1964? Några band är redan stympade, och några ska följa med till Hamburg, så något komplett verk blir det inte tal om. Men som klipp- och klistramaterial, kanske?

Hm. Imorgon måste det börja hända saker. Böckerna ska rensas. Ja, jag måste faktiskt kasta en del. Och kläder ska rensas, gamla sunkpaltor jag ändå inte kommer att visa mig på gator och torg i. (Man får väl tänka på att man bor i diplomatstaden sen, och måste se respektabel ut när man trippar ut till sopnedkastet ned en sopfylld boutique-påse. Man kanske skulle börja läsa modebloggar för att få lite koll…? *gapflabb och knädunk*)

Och pysselhörnan MÅSTE saneras. Ahrghh!
Nog bäst jag sover en stund för att mäkta med dessa ohemula umbäranden.

Annonser

4 Responses to Äh vad fan…

 1. Philipp skriver:

  To part with books is always the hardest part when sorting things out before moving. Even though I hardly read and my shelf space has been used up even pretty meaningless books start piling up on the floor instead of being sold or given away.

  It’s probably like in this short stop motion video I happened to come across just moments ago at MetaFilter: The books, This Is Where We Live!

  Though I think you should look at it the other way around: The books will live on in your mind regardless of whether they continue to live with you physically. Oh, and always remember: The more things you own, the more you are owned by them. 😉

  • Jenny skriver:

   Oh yes – I do feel pretty much owned by my stuff as it is, so… I do need to sort things out and throw away! Thanks for linking me to that lovely little film – beautifully done and fantasy-inspiring concept! 😀

 2. pärlbesatt skriver:

  Min första tanke är att erbjuda hjälp, och sätta mig på tåget ihop med lillkråkan. Men skulle en nätis som du knappt sett kunna vara till hjälp, jag undrar… Iofs pratar böckerna jag läst om clutter buddy och hur bra det är att ha nån som bara sitter där och ser till att man inte fastnar totalt i att läsa om grejer man är satt att sortera.

  Nåväl. Säg till om det lockar!

  • Jenny skriver:

   Söto, vad snäll du är! Men jag tror att jag skulle bli nervös och stressad och göra mig till värdinna istället för städkärring… Däremot tycker jag att vi får planera in en lunch innan jag far!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: