T minus: typ fem veckor

Jag tror att avfärden sker på morgonen den 20 februari, och det borde vara ungefär fem veckor till dess. Sanningens ögonblick närmar sig med obevekliga stormsteg. Om jag är orolig? Inte egentligen. Inte för det som kommer sen – det blir en stor utmaning, men sånt ordnar sig alltid.

Jag är mer oroad över processen fram till avfärd – och det är ju faktiskt en övergående fas, så jag antar att det ordnar sig det med.

Det råder ett obeskrivligt kaos omkring mig. Alla dessa saker jag drar fram och börjar sortera, sen kommer ett eller annat kladdigt barn eller andra måsten emellan och så blir det inte mer. Undrar om det är dags att få panik snart? Nåja. Jag gick igenom garderoberna i förmiddags, det var bra. Sen började ryggen protestera innan jag hann börja med ateljéhörnan och rond två med bokhyllorna, så jag hann aldrig så långt. Mañana, mañana…

Det var inte så våldsamt mycket att rensa ut i garderoben. Jag är – som sagt – inte mycket till klädshoppare, handlar till mig själv ungefär efter samma princip som till kidsen, med skillnaden att efter de där tjugo minutrarna står jag inte i kassan utan i Helvetet-På-Jorden, dvs provhytten. Och DÄR kan det ta tid, för vid det laget har jag samlat på mig sisådär 8-10 plagg, gärna 2-3 storlekar av varje. Bylsa av, bylsa på, bylsa hit, bylsa dit… Gah.

Men alltså – det här med projektplagg, är det så himla smart eller ej? Ni vet vad ett projektplagg är, ja? Projektkläder är såna man köper fast de inte finns i ens egen storlek, utan man köper dem för att ”motivera” en att eh, komprimera ner sig till plaggets storlek, så att säga. Jag har inte så många såna plagg, men jag funderade på idag om jag skulle ta med eller göra mig av med. Har någon någonsin faktiskt projekterat ner sig till sina projektplagg? Eller är de egentligen bara formidabla dåliga samveten, som hänger där och flinar åt en. ”Haha – du är fortfarande för fet för mig, nä-nä-nä-nä-nääää-nää!”

Behöver jag säga vad jag gjorde med mina? Jag behöll dem, förstås. Nån gång så jävlar… *ögonen rullar ända ner till Hamburg och tillbaka*

Annonser

3 Responses to T minus: typ fem veckor

  1. pärlbesatt skriver:

    Om din man har projektplagg eller andra plagg han tänkt göra sig av med så tar jag väldigt tacksamt emot dem till makens papperslösa bekanta. Jag kan hämta, så det ska inte innebära extrajobb för dig.

  2. pärlbesatt skriver:

    Vilket kort och avhugget inlägg, sorry. Jag skyller på att jag åkt SKRIDSKOR idag, fast jag inte gjort det på säkert trettio år och ganska nyss kommit in…

  3. Vickan skriver:

    Och jag säger, gör dig av med projektplaggen! De tar bara plats i garderoben. För när du faktiskt tagit tag i projektet och gått ner i vikt så vill du inte ha de gamla kläderna ändå. Och så passar de inte din nya kroppsform. Inte köpa sådana plagg, och inte spara dem, ge bort med en gång!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: