Förlåt Tuva!

Det har inte blivit mycket med det kreativa på sistone. Jag hinner inte, orkar inte… tusen andra saker kommer i vägen. Och så har jag haft en tråkig grund att spinna vidare på – och alla akrylerna undanstädade.

Nå – ikväll städade jag fram dem igen. Jag ville göra collage – fast sen har jag en hang-up på att ha andra människor som illustrationer i min dagbok. Det… tar emot någonstans.

Hursomhelst. Jag tog planlöst en gammal Filter och bläddrade. Den enda bild som föll mig i smaken var en bild av Tuva Novotny, fast… som sagt, vad ska jag med ett porträtt av Tuva i min dagbok? Jag känner henne ju inte ens.

Men jag klistrade in bilden och kom att tänka på en idé jag sett på Youtube – där någon målade över det inklistrade motivet med egna färger och idéer. Så det gjorde jag.

Nu kan ju jag inte måla, men jag är envis – det finns garanterat bara ett sätt att lära sig: genom att försöka. Därför kunde jag med gott samvete ge mig på stackars Tuva, väl förvissad om att det definitivt inte skulle se ut som hon när det blev klart. Det gör det inte heller (förlåt Tuva!) – men det var ju i och för sig inte meningen heller. Och det blev en rätt skön sida:

(Jag är nog mest stolt över näsan – den ser fanimej ut som en näsa, trots att jag råkade måla över den helt från början och sen fick kludda dit den igen… Ögonvitorna ska jag försöka tona ner – men det grejade jag bara inte med akrylfärger, och jag ville inte förstöra alltihop bara för den sakens skull.)

Det roliga är att bilden var ganska dyster från början, och även om den inte är riktigt ”tjo-och-tjim” nu heller, så känns det som en sida om drömmar – snarare än oro och farhågor. Och precis samma resa gjorde mina tankar medan jag höll på – kluddade och blandade – och möjligtvis svor en liten stump emellanåt. Från dyster till – ”tillförsiktig”.

Övningens sens moral: Hm… jag behöver smalare penslar?

Annonser

4 Responses to Förlåt Tuva!

 1. Linda skriver:

  När jag ser bilden slår det mig att Tuva och du inte är helt olika varandra, till exempel den här bilden påminner mig om en bild jag har av dig i flätor från någon tid på teatern eller i dekorlokalen: http://img.aftonbladet.se/halsa/0305/03/NYHETER-03s10-tuva-44.jpg

  Om du t ex någon gång får frågan vilken skådespelerska eller kändis du är mest lik … =)

 2. Marie skriver:

  Jättefint! Nu blev jag också sugen på att leka med akrylfärgerna..

  • Jenny skriver:

   Tackar! Gör det – det är riktigt skojigt när man kommer igång, och det bästa är att om man inte blir nöjd… så målar man bara över! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: