Jobbkaos och studiestruktur

I morse satt jag på bussen till jobbet och skrev i en anteckningsbok, intressanta tankar om föräldraskap och yrkesliv och samhällsstrukturer. Och bestämde mig för att blogga dessa tankar ikväll efter jobbet.

Och här sitter jag nu – eller i ärlighetens namn: ligger med datorn på magen, ergonomi på hög nivå! – och vilda hästar kan inte få mig att uppbringa energin att skriva något genomtänkt alls. Om jag gick och inbillade mig att jobbsituationen skulle lugna sig efter Den Stora Deadlinen Vid Nyår, så högg jag ju i sten. Nej, nej. Lika mycket, lika intensivt, sju gånger rörigare – och dessutom i en helt ny organisation där allt är komplicerat och man måste ha kort och koder och grejer till allt möjligt. Snart lär väl till och med toadörrarna vara utrustade med kortläsare som direktsynkar med tidsredovisningen… 😉

(Samtidigt är tekniskt strul en rätt effektiv icebreaker när man fått ett helt gäng nya kollegor. Alltid är det någon ny bekantskap som kommer in och tittar deltagande på en och bidrar med goda råd när man står och stånkar för att registrera sitt smartcard vid kopieringsmaskinen, eller som man själv räddar ur nöden att inte kunna ta sig in i kantinen för att man glömt inpasseringskortet vid arbetsstationen. En aldrig sinande ström av kontaktytor, helt enkelt!)

Jaja. Vi får se hur det ordnar sig. För ordnar sig gör det ju alltid, och om en månad *panik* knallar jag ju ändå runt i Hamburg och käkar Bratwurst mit Sauerkraut – eller vad jag nu gör.

***

Däremot har jag pratat med en hemskt trevlig administratris på Högskolan i Halmstad angående en av kurserna jag är antagen på: Socialpsykologi. Jag vill så himla gärna gå kursen, men får ju försöka vara lite realist också. Jag ska flytta utomlands, till ett land där jag inte talar språket – och vara hemmamamma åtminstone tills vi får dagis- och skolplatser. Jag tror att den stipulerade halvfarten blir alldeles lagom takt för mig.

Men jag har separationsångest. Jag vill gå kursen. Jag vill läsa kurslitteraturen. Jag vill fördjupa mig i det här – nu, bums, meddetsamma!

Nåja. Jag får försöka behärska mig. Däremot berättade hon om kurser som ges till hösten, och det var ju lika inspirerande det. Det här är en sån kurs som vid första anblick verkar rätt trist, men vid närmare eftertanke antagligen är rätt smart att ha gått. Lite som att äta havregrynsgröt till frukost. Den här, Personlighetspsykologi, verkar lite småskum (hata akademiskt språk – konsten att säga så lite som möjligt med så många icke-ord som möjligt…), men kan vara intressant. Kvartsfart är bra. Och så gillar jag att alla de här tre kurserna ingår i en 1-30p kurs – allt som går att lappa ihop till en helhet känns sympatiskt, tycker jag.

Sen hittade jag den här också – Ledarskap (att leda på distans) som låter mycket mer specifik än vad som egentligen intresserar mig… MEN om man har läst den, är man behörig till den här: Ledarskap – gruppers utvecklingsprocess. NU snackar vi…!

Hm. Jag tror nog att jag ska kunna hitta saker att roa mig med under den här tiden. Nån gång när jag hinner sitta och jämföra utbud och studieorter och se vad som finns och vad som lockar mig, så kanske jag rent av lyckas hitta nån liten röd tråd att följa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: