Tristblogg och bloggflytt

Usch vad den här bloggen är tråkig nuförtiden. Jag skulle inte själv vilja läsa den…

Jag har en massa tankar jag skulle vilja blogga om, men när jag har energi och lust att skriva har jag inte tid och när jag har tiden har jag inte orken. Skriver jag ändå i det läget, då blir det som det blir. Trista och meningslösa inlägg, som jag nog hellre skulle ha gett fan i att besudla cyberrymden med. F’låt!

Nåväl – jag ser fram emot att få något vettigt att skriva om… snart. Idag om fyra veckor övernattar vi i Småland på väg mot Tüschkland. På måndag morgon om fyra veckor vaknar vi på hotell i Hamburg, redo att äta frukost och bege oss till Harvestehude för att släppa in flyttgubbarna. Det är snart, det. *iiiiih!*

Och så planerar jag ju en flytt till – en bloggflytt. Den sista. (Jaja, jag vet. Så sa jag sist också. Men NU blir det den sista gången…!)

Jag känner mig väldigt hemma i WP-verktyget, och som någon sa WP är inte längre bara en bloggplattform, det är ett helt publiceringssystem som i en går att modifiera i det oändliga – åtminstone för en småskalig sajt som den/de jag kan tänka mig att administrera. Ska man go multimillion-dollar-business (eller motsvarande trafik) kanske man måste köra med nåt monstersystem som det vi har på jobbet, men jag är inte riktigt där än… Så jag ska bara hitta ett sätt att fixa iordning så att jag får min WP-sajt som jag vill ha den.

Det innebär att jag måste:

  • fixa nån slags förstasida – en snygg sida där man på något tjusigt visuellt sätt väljer vilken av mina underliggande sidor man vill gå vidare till (dvs – vilken av bloggarna man vill läsa). Jag velar av och an mellan om jag ska ha en blogg für alles, eller om jag ska separera bloggarna som jag har det nu. Just nu – the flavour of the week – är huvudspåret att jag ska separera dem.
  • coolast vore om man kunde göra förstasidan så att den visar senaste inlägget från respektive flöde… Borde funka, men hur tusan gör man??
  • ett sätt att göra en gemensam RSS som samlar inlägg från alla mina bloggar, för den som gillar blandade flöden. Som jag själv. (Går iofs att göra manuellt med diverse tjänster – exempelvis Collected)

Nån som kan tipsa mig om var jag lär mig ovanstående belönas med guldstjärna i himlen och bloggografens eviga tacksamhet…!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: