Jag vill blogga!

Jag vill faktiskt det, okej? Långa, svamliga, reflekterande inlägg som inte en människa med vettet i behåll orkar traggla sig igenom. Har flera stycken i bakhuvudet och lusten att skriva är stor så stor ända tills omkring 17-snåret när kvällspasset suger ur en den sista energidroppen man har. Och sen blir det inget mer. Lite Facebookande, lite Plurk, en och annan Tweet.

Ikväll summerade jag min måndag på Twitter, förresten:

Måndag i retrospekt: stress, stress, lunch=reablus, mer stress, jäkta hem. Varmkorv.
Bil, Väsby, snödriva, hjälpas åt, loss till slut. Phew!

140 tecken räcker längre än man tror – fast det är inte riktigt den sortens skrivande jag längtar efter just nu.

MEST längtar jag efter en ledig eftermiddag, ett fungerande mobilmodem, en välgjord latte på ett trivsamt café med schysst fönsterplats (Café 60 på Sveavägen har bästa som jag känner till just nu. Tyvärr är fönsterplatserna lite väl nära utgången såhär års, men till våren… DÅ vet ni vart ni ska gå!) – och så långrandigt svammel tills det bubblar ur öronen.

***

Nåja, nu ska jag väl egentligen inte klaga – jag har gjort mycket trevligt de senaste dagarna. I lördags sålde jag halva bohaget på Blocket. Fantastiska kunder – inga som bokade tid och sen inte hörde av sig, inget jädra prutande. Folk kom, kollade på prylarna, betalade och åkte. Perfekt! Och så fick jag besök, riktigt finbesök – långväga, och åtminstone delvis oväntat. Huset fullt, ungarna proppade i sig kakor så man kunde tro att de inte sett mat på veckor och sen levde de rövare på högoktanigt raketbränsle i form av socker… Men den ömma modern hann prata och socialisera och njuta av att fylla köket med vänner, prat och skratt.

Senare samma kväll skrev vi kontrakt på uthyrning av huset. Vi hyr ju då ut till goda vänner, så egentligen har vi väl varit överens länge – men det var ändå skönt att ha det formella på plats. En milstolpe.

Söndagen gick i pysselnörderiets tecken – då satt jag och tiotalet vuxna kvinnor i en källarlokal på Kungsholmen och klippte och klistrade HELA dagen. Det ni. Det är nöje det! Jag gjorde en liten bunt layouter/fotosidor, fast jag insåg idag när jag bläddrade igenom dem, att jag gjort en bunt HALV-färdiga, för det fattas nån liten detalj på dem allihop…! Ska väl ta nån kväll och sätta mig framför TVn och stansa och skriva och dekorera och vad det nu är som behövs göras för att de ska kännas klara.

Idag blev det mer pyssel – fast då var jag faktiskt ganska trögstartad. Kreativiteten vills inte låta sig lockas fram riktigt. Och så lyckades jag som sagt köra fast bilen i en snödriva, och det krävdes åtta starka kvinnoarmar för att knuffa loss den… Men slutet gott, allting gott. Hem kom jag – och Saaben också.

Men några seriösa blogginlägg blir det inte idag. Heller.

Annonser

One Response to Jag vill blogga!

  1. Per Strömsjö skriver:

    Man vet aldrig när man kan behöva åtta starka kvinnoarmar. (Men det var inte det jag skulle säga.)

    140 tecken räcker långt om man klurar lite. Det är ett av mina nöjen numera, att skriva ”recension” om någon föreställning jag sett. På 140 tecken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: