Viktig läsning

Eftersom jag inte hinner skriva ner mina egna tankar, vill jag hänvisa till några texter jag tycker att alla borde läsa – och begrunda.

Jag vet inte ens vad jag ska säga – jag får bara ont i magen när jag läser. Ingen människa har rätt att tilltala någon annan på det här sättet. Än mindre döma.  Och allra minst en person (eller två) som har makt, gentemot någon som inte har det men ändå vågat blotta sina rädslor och sin skörhet.

Man beter sig inte på det sättet. Alls.

Som kommunikatör kan jag – bortom magont och allmän samhällsångest – bara undra vem skribenterna tänkte att de riktade sig till när de skrev? Svenska folket? Aftonbladets läsare? Sina väljare? Och när de riktar sig till den målgruppen, då ville de säga… det där?

***

Och för övrigt skriver Mymlan bra om en helt annan grej, som ändå någonstans hänger ihop med det jag kallar samhällsångest.

Annonser

5 Responses to Viktig läsning

 1. pärlbesatt skriver:

  Orkar inte riktigt ta in allt som sägs där i Aftonbladet men genmälet var gräsligt, hann jag se. Uffa.

  Och det Mymlan skriver om är bara sanslöst.

  Förresten, du länkade väl till en text en gång, om tvättande? Eller var det du? Minns inte nu. I alla fall är den som skrev den en släkting till en väns man (!) och vännen kände igen mig på hur jag skriver, i en kommentar där, och hittade till min blogg på det sättet.

  Igår frågade hon om bloggen var min, för det lät verkligen som jag i sättet att tala/skriva. Liten värld, och inte visste jag att jag var så lättigenkännlig…

 2. klara skriver:

  Visst har man rätt att tycka och döma om sådant som de skattepengar man betalar går till. Allt annat vore vansinnigt. Varför ska vi inte få ha en åsikt om hur våra skattepengar används?

  • Jenny skriver:

   Ja, nu kanske det blev förvirrande eftersom jag länkade till både Alexandras text och politikernas replik – men det var naturligtvis repliken jag reagerade på. Som politiker får man banne mig inte bete sig så här mot en enskild medborgare. Det här är Goliat som bröstar sig mot David på ett synnerligen obehagligt vis.

   Som medborgare tycker jag snarare att det är ens förbannade uppgift att säga vad man tycker och tänker. Det är ju det demokrati handlar om.

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Per Åström, Jenny. Jenny said: Viktig läsning http://ff.im/-eQaC8 […]

 4. pärlbesatt skriver:

  Har länkat vidare det första, och vet du, en människa som är moderatansluten och aktiv skulle rösta vänster efter att läst! 🙂 Lobbying på hög nivå! Efter att läst saker på så låg nivå så man blir mörkrädd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: