I plugget

Ifall nån undrar så är jag i skolan. Precis just nu faktiskt. Samtidigt som jag sitter med fötterna uppslängda i soffan och en gammal favoritfilm på teven, har jag aktiverat vårens kurs i Fotografi – visuell kommunikation. Vårens studier kommer att ägnas både åt den och åt Moderskeppets andra kurs i samarbete med Högskolan i Jönköping, som handlar om Digital bildbehandling i Photoshop.

(Jag är fortfarande registrerad på en kurs i socialpsykologi också, men jag SKA avregga mig där och ta den nästa vår istället. Jag måste bli lite realist här, känner jag…!)

Jag gillar verkligen upplägget med videokurser, och Mattias Karlsson är en jäkligt skicklig lärare. Jag klurar lite på om det är bra eller dåligt att läsa båda kurserna samtidigt – men jag tror att jag bestämmer mig för att det är bra. Det kommer inte att bli för betungande, det är jag säker på – och någonstans känns det som en schysst balans att inte enbart skruva på reglage för att försöka försköna bilder, utan även prata komposition, budskap och innehåll.

Däremot är det inte många bilder som tas här just nu. Jag vet inte vad som flugit i mig, jag tycker bara att alla bilder jag tar blir gryniga och eländiga och inte ens med bästa photoshop-vilja i världen går de att rädda och göra något vettigt åt. (Det skulle förvisso hjälpa om det blev vår eller om jag åtminstone skaffade en vettig antibrusprogramvara – men jaja, tids nog. Först ska jag utnyttja min studentrabatt för att köpa snuskigt många Adobelicenser, och sen är plånboken tom för ett bra tag framöver…!)

Nåja. Nu ska jag se färdigt min kursstartsfilm, så kan jag känna mig som en riktig, fullfjädrad student sen!

Annonser

2 Responses to I plugget

  1. Karins fotoblogg skriver:

    Kul! Då blir vi kurskamrater 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: