Nu börjar Mello!

Det där med planering har kanske aldrig varit min bästa gren. Man kan väl fråga sig hur en schlagernörd lyckas boka in sitt bröllop på Melodifestivalens premiärafton, men… nu blev det så. I år får festivalen avnjutas i efterskott via SVT Play. (Och ja, om det finns uppkoppling på hotellet och festivalprogrammet finns online redan samma kväll, så KOMMER jag att titta innan jag somnar. Det här är viktiga saker…!)

Upptäckte att låtarna presenteras med sneakpeaks på SVTs webbplats. Sneakpeaks är kul. Ska vi se om jag lyckas plocka ut vinnarna i år igen?

Första låten heter Unstoppable och sjungs av en Ola. Obildad som jag är vet jag inte om det är nån Idol-Ola eller så, men låten är faktiskt helt okej. überproducerade så det förslår, men en snyggt packeterad musikprodukt brukar ju gå hem i såna här sammanhang.

Andra låten heter A place to stay och sjungs av en namne till mig: Jenny Silver. Mja. Den är också trevligt producerad, doftar lite Sophie Ellis-Bextor sådär – men uj, så trist.

Tredje låten You make me hot-hot-hot får mig att vilja kräkas innan jag ens klickat på länken. Låten i sig låter väl ungefär som vilken discodunk-dänga som helst, men… Titeln – titeln! Nej – *stön!* Fast den kan nog komma bra till – om Linda Pritchard sköter sig på scen.

Fjärde låten, Road Salt med en tufsigt okammad grupp som kallar sig Pain of Salvation låter lovande på ett sätt som aldrig kan bära till Globen. För långsamt, för intetsägande. ”Inget handtag” som Bert Karlson skulle ha uttryckt saken. Fast jag tycker den låter skön för örat att lyssna på.

Femte låten heter The saviour och framförs av Anders Ekborg. Hurra – äntligen en artist man känner till, även om han inte direkt är schlagerkung i min bok… Fast sjunga kan han ju, och med både musikaler och filmer i bagaget borde han ju kunna sköta sig på scen. Jag tror personligen att den är för trist och att ingen kommer att rösta på den efter operafloppen från förra året – i år tror jag att man kommer att rösta på poppiga låtar, och då är denna shit out of luck. Som det heter. (Dessutom – varför heter låten The saviour när han sjunger Il salvatore? Hallååå?)

Sen kommer Jessica Andersson och sjunger den sjätte låten, som sjunger I did it for love och jag gäspar käken ur led bara under den minut förhandsklippet varar. Men det är jag det. Det går säkert bra för henne, det brukar det ju göra!

Bidrag nummer sju är jag för gammal för. Singel med ”Frispråkarn”. Don’t get me started. Men faktum är att jag tvivlar på att rap-diggarna röstar i melodifestivalen i år heller, så det blir knappast nåt singlande i globen. Men, som Jacob Dahlin brukade säga, man måste ju ha en kisspaus nån gång under programmet!

Kvällen avslutas av Salem al Fakir med bidrag åtta – honom hejar jag på innan jag ens hört bidraget, han är ju asavärldsacool…! Och jag tycker han levererar – modernt men annorlunda, utan att bråka nämnvärt ens med de mer traditionalistiskt lagda öronen runt om i landets TV-soffor.

***

Jennys stalltips, dårå: Jag hoppas att al Fakir går direkt till Globen. Jag tycker han är skitrolig, originell – utan att tulla på musikaliteten. Det var sånt jag menade när jag skrev om vad som ska till för att Sverige ska ha en sportmössa i ESC. Sen tror jag att Jessica Andersson går vidare bara i egenskap av att vara kändis. Tyvärr, så brukar ju svenska folket rösta (och så går det ju som det går också…). Sen tror jag på Ola och disco-Linda också.

Får jag hoppas, så säger jag: Skit i feminismen nu, skicka grabbarna direkt till Globen och tjejerna via Andra chansen!

Annonser

2 Responses to Nu börjar Mello!

  1. Pierre skriver:

    Jag tror du är ganska rätt ute med dina tips – vi tycker inte lika, men tippar lika. 😀

  2. Vickan skriver:

    Och programmet finns ju inte att se via SVT play i efterhand märker jag. Eller det kanske finns nu men inte imorse när jag tittade. Man kunde bara se de utröstade låtarna ju. Jag kan inte sitta uppe mitt i natten för att titta live… Grr, ibland är tidszoner ett helvete. Tur man är hemma för de nästa 2 deltävlingarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: